Büro-İş, TÜİK yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu!

Büro-İş, TÜİK yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu!
BÜRO-İŞ Genel Başkanı Alay Hamzaçebi son dönemde siyasette yaşanan gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu. Hamzaçelebi, açıklanan yüzde 5. 75 enflasyon rakamlarına ilişkin, “Bu rakamlar bizi hiç şaşırtmadı, ekonomik büyümeden bizim payımıza düşen nerede? Yüzde 4 zammı bile enflasyon ile yuttular” dedi.

BERKAY BİGEÇ / YENİÇAĞ / ÖZEL HABER

BÜRO-İŞ Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, Türkiye’nin son dönemindeki siyasi atmosferi ve yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili açıklamalarda yaptı. Korona virüs pandemisi nedeniyle halkına maske dağıtamayıp iban veren, yetmedi SMS ile 10-TL bağış isteyen, Türkiye’de 2020 yılının ilk çeyreğinde milli gelirimizin % 4.5 arttığını, hayali rakamlar içerir verilen kredilerle ekonomiye çarpan etkisinin 600 milyar TL’ye ulaştığını söyleyen Hamzaçebi, Hazine ve Maliye Bakanının içinde bulunduğu hükümetin rüya gördüğünü söyledi.

TÜİK YÖNETİMİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

BÜRO-İŞ Genel Başkanı Alay Hamzaçebi TÜİK yetkililerinin görevini yapmadığını iddia ederek “Enflasyonun onda birini memur ve emeklilere vermek soygun ve sömürü düzeninin yeni pik noktasıdır. Kanunu görevini yapmayıp, rakamları manipüle ederek, emekçileri mağdur eden TÜİK yönetimi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

BÜRO İŞ’İN TALEPLERİ ŞÖYLE

BÜRO-İŞ kamu emekçileri olarak ekonomik, sosyal ve demokratik taleplerimizi fermanlarımız ile  ilan ediyoruz diyerek taleplerini şöyle sıraladı;

-Kamu emekçileri olarak geçmiş kayıplarımızın da göz önünde bulundurulması ile en az % 50 ek zam talep ediyoruz.

- Ekonomik büyümeden pay istiyoruz.

-Toplu sözleşme masası yeniden kurulsun. Bu şartlarda bırakın 2021 yılını,   2020 yılını bile çıkaramayız.

-Asgari ücret vergi dışı olsun, düşük ücretli gelir grupları için ilk vergi dilimi 100 bin TL, vergi oranı da % 10  olsun.

-Emeklilere her iki bayramda verilen 1.000-TL bayram ikramiyesi bütün emekçilere verilsin, yıllık artışlar Yeniden Değerleme Oranında artırılsın.

-3600 Ek-Gösterge bütün çalışanlara verilsin.

-Ek Ödemeler Emekli Keseneğine sayılsın.

-Sözleşmeliye Kadro Verilsin.

-Yardımcı Hizmetler Sınıfı Kaldırılsın.

-TSK Sivil Memurlara yıpranma ve yan ödeme verilsin.

-Uzmanlar arasında merkez & taşra ayrımı kaldırılsın.

-EYT sözü yerine getirilsin.

-Sözlü Sınavlar Kaldırılsın.

-Çalışanı fişleme yasası olan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması kanunu iptal edilsin.

Sendika, meslek kuruluşları ve yargı üzerinde vesayet kurulmasın. Barolar çoklu baro adı altında bölünmesin. Bölünecekse sermayenin çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bölünsün. Hakim ve Savcılarda kendi HSK’ sını kursun.

 -Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın, özgür basın kuruluşlarına hukuksuz olarak verilen cezaların kaldırılmasını istiyoruz.