Geçen yıl 30 Ağustos’u bayram olarak kabul etmeyen başkandan bu kez ağlatan 30 Ağustos paylaşımı!

Geçen yıl 30 Ağustos’u bayram olarak kabul etmeyen başkandan bu kez ağlatan 30 Ağustos paylaşımı!
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Alinur Aktaş’ın 30 Ağustos'la ilgili paylaştığı video gündem oldu. Aktaş'ın geçen sene 30 Ağustos'la ilgili olarak 'halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil' sözleri tepki çekmişti

Bursa’nın farklı bölgelerindeki billboardlara '15.055... Zafer Ruhu' yazılı afişler asıldı. Bursa’da vatandaşlara ise “15 bin 055 sayısı sizce ne ifade ediyor” sorusu soruldu.

Birbirinden farklı cevaplar veren vatandaşlar, 15 bin 055 sayısının 26 Ağustos ile 30 Ağustos tarihleri arasında, Türkiye’yi bağımsızlığa kavuşturan Kurtuluş Savaşı sırasında canını feda eden kahraman şehitlerin sayısı olduğunu öğrendiklerinde gözyaşlarını tutamadı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Alinur Aktaş’ın sosyal medya hesaplarından paylaşılan bu video kısa sürede büyük ilgi gördü.

alinur-aktas-bursa.jpg

GEÇEN YILKİ SÖZLERİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz yıl CHP'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda toplu taşımanın ücretsiz olmasını önerisine, "halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil" diyerek karşı çıkmış, AKP'li Aktaş'ın sözleri büyük tepki çekmişti.

VİDEODA ATATÜRK YİNE YOK

Bu sene paylaşılan video da ise yine Atatürkle ilgili bir vurgu yapılmaması dikkat çekti

317901.jpg

317000.jpg