Bursa'daki hain saldırı kamerada

Bursa'daki hain saldırı kamerada
Bursa’da sabah 7.30 sıralarında meydana gelen terör saldırısı sonrası 1 infaz koruma memuru şehit oldu. Yol kenarına bırakılan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etme anları güvenlik kamerasına yansıdı. Terör saldırısının eylem tipi olarak PKK'yı işaret ettiği belirtildi.

1 infaz koruma memuru şehit olmuştu

İHA ve DHA''nın haberlerine göre, olay merkez Osmangazi ilçesi Yenikaraman Mahallesi''nde meydana geldi. Mudanya yolu caddesinden Bursa E tipi cezaevine personel taşıyan servis minibüsü Yenikaraman Mahallesi''nden geçtiği esnada uzaktan kumandalı EYP’nin patlamasıyla servis minibüsünde olan 30 infaz koruma memurundan 1’i şehit oldu.

Patlamanın şiddetiyle 1’i ağır 4 personel yaralandı. Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın yaptığı ilk açıklamada yaralı personellerden ikisinin tedavisinin tamamlanarak taburcu edildiği, diğer iki yaralının ise Bursa Şehir Hastanesinde tedavi gördüğü bildirildi. Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bursa’ya hareket etti.

TEHDİT ETMİŞTİ

Haberlercom''da yer alan bilgilere göre, EYP''li saldırı akıllara terör örgütü PKK''nın sözde elebaşı Duran Kalkan''ın operasyonların devam etmesi halinde "Savaşı Türkiye şehirlerine taşıyacakları" tehdidini getirdi. Uzmanlar eylem tipi nedeniyle saldırıyı YPG/PKK ve benzer terör örgütlerinin gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde duruyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, faillerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını ifade ederken, bu sabah yaşanan saldırı akıllara terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan''ın Türk Silahlı Kuvvetleri''nin Kuzey Irak''a başlattığı Pençe-Kilit operasyonu sonrası tehdidini getirdi. PKK elebaşı Duran Kalkan dün "Geçen yıldan ders ve tecrübe çıkararak" çatışmayı "metropollere" yayma tehdidinde bulundu.

EYLEM TİPİ PKK''YI İŞARET EDİYOR

Duran Kalkan''ın tehdidi sonrası bugün Bursa''da meydana gelen saldırı eylemi YPG/PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği iddialarına neden olurken, Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar da terör saldırısının eylem tipi olarak PKK''yı işaret ettiğini söyledi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kocaeli''nde yakalanan YPG/PKK''lıların itiraflarına da değinen Ağar, "Teröristler çekeceği her video için 1.500$ yakacağı her araç için 5.000$ alacaklarını söylemişti" dedi.

İlgili Haberler