Bursa'da 'Huzur Operasyonu'

Bursa'da 'Huzur Operasyonu'
Bursa'da, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı 2 bin polis, bayram öncesi ve bayramın birinci günü "Huzur Operasyonu" gerçekleştirdi.

Narkotik köpeği Alfa'nın da destek verdiği operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu ve silah ele geçirildi. Farklı suçlardan aranması olan 36 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, şehirde meydana gelmesi muhtemel olayları önceden önleyebilmek, işlenmiş suçların firari sanıklarının yakalanmasını sağlamak, huzur ve güven ortamının muhafazasını temin etmek amacıyla, 2 bin polisin katıldığı dev huzur operasyonu gerçekleştirdi. Merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleşen operasyona, Terörle Mücadele, Narkotik, Kaçakçılık ve Organize şubesi'ne bağlı ekipler ile narkotik köpeği Alfa da destek verdi. 

UYUŞTURUCU SATICILARINA YÖNELİK OPERASYON

Polis ekipleri, 18:00'da operasyona start verdi. Operasyonun başlamasıyla önceden tespit edilen mahalle, sokak ve iş yerlerine giren ekipler, bölgede kuş uçurtmadı. Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi'ne bağlı Narkotik Köpeği Alfa, bölgede bulunan ev, araba ve iş yerlerinde arama yaptı. Özellikle, merkez Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi ve Meydancık Mahallesi'nde yoğunlaşan ekipler, 100 adet ekstazi hap, 35 gram esrar, 10 gram metanfetamin ele geçirdi. Öte yandan asayiş ekiplerinin yaptığı diğer uygulamalarda ise 10 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 132 mermi, 1 çalıntı motosiklet ele geçirildi.

2 GECEDE 2 BİN 500 KİŞİ SORGULANDI, YAKALAMASI OLAN 36 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Huzur Operasyonu, şehrin en işlek caddeleri ile en ücra köşelerine kadar devam etti. Toplamda 2 bin 500 kişiye GBT sorgusu yapılırken 300 otomobil sorgulandı. Ekipler yaptıkları sorgularda, farklı suçlardan yakalama kararı bulunan 36 şüpheliyi gözaltına alarak emniyete götürdü. 14 farlı noktada eş zamanlı gerçekleşen trafik uygulamalarında ise 11 sürücüye cezai işlem uygulanırken 1 ehliyetsiz sürücü yakalandı. Öte yandan gazino, bar, disko ve taverna gibi alkollü gece mekanlarına operasyon düzenleyen polis ekipleri, 18 yaşını doldurmamış müşteriyi içeriye alan, işletmede yaşı küçük kişi çalıştıran ve kapanış saatlerine riayet etmeyen mekanlara cezai işlem uyguladı.

TARİHİ BÖLGE, HAN VE ÇARŞILARDA GÜVENLİK ÖNLEMİ ÜST DÜZEYDE

27 Nisan'da Bursa Ulu Camii'nde yaşanan Canlı Bomba saldırısının ardından, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Tarihi han, çarşı, cami ve türbelerde de güvenlik önlemini üst seviyeye çıkarttı. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olduğu bölgelerde görevlendirilen resmi ve sivil ekipler, hal ve hareketlerinden şüphelendikleri şahıslar üzerinde GBT sorgusu, üst ve çanta araması yaptı. 

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bu tür Huzur Operasyonlarının, Bursa'nın güven ve huzur ortamının bozulmaması için ve meydana gelebilecek büyük suçların önlenebilmesi için devam edeceğini belirtti.
 

İlgili Haberler