“Bursa’da yaşıyorlar Eskişehir’de oy kullanacaklar”

“Bursa’da yaşıyorlar Eskişehir’de oy kullanacaklar”
CHP Eskişehir İl Başkanı Abdulkadir Adar ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Akçar, Bursa’da yaşayan bazı vatandaşların, Eskişehir’de oy kullanacağını tespit ettiklerini, İl Seçim Kurulu’nun bu duruma yaptıkları itirazı reddettiğini söyledi.

CHP Eskişehir İl Başkanı Abdulkadir Adar ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Akçar, düzenledikleri basın toplantısında, Bursa’da yaşayan bazı vatandaşların, Eskişehir’de oy kullanacaklarını tespit ettiklerini, ancak İl Seçim Kurulu’nun, yaptıkları itirazların tamamının reddedildiğini söyledi. Abdulkadir Adar, İl seçim Kurulu’nun bir siyasi partinin kararına göre davrandığını öne sürerken, “Seyitgazi bölgesinde CHP’nin yaptığı itirazların tümü reddedilirken, AKP’nin yaptığı itirazların tümü kabul edildi” ifadesini kullandı.

“DEMOKRASİNİN KALBİNE HANÇER VURULUYOR”

Elindeki belgelerle, Bursa’da yaşayan bazı vatandaşların Seyitgazi İlçesi’nde oy kullanacağını ortaya koyan Abdulkadir Adar, bu örneklerin çok fazla olduğunu vurgularken, “Seçim kazanmak uğruna bu tarz şeyler yapılmamalıdır. Bu tarz hareketler demokrasinin kabine vurulan hançerlerdir” dedi.

“TESPİTLER HEYET EŞLİĞİNDE YAPILMALIDIR”

Başkan Yardımcısı Hüseyin Akçar ise İlçe Seçim Kurulunun İnceleme yapmadan yapılan itirazların reddedilmesinin doğru olmadığını ifade etti. Akçar, “Kolluk kuvvetlerinin, herhangi bir kişiye ya da kuruma haber vermeden, söz konusu yerlerde tespit yapması da kabul edilemez. Eğer bir tespit yapılacaksa bir heyet eşliğinde yapılır ve bu bir karara bağlanır.” dedi.  

İlgili Haberler