Bursaspor 0-5 Galatasaray / Maç Özeti

Bursaspor 0-5 Galatasaray / Maç Özeti
Son 4 haftada 1 galibiyet alabilen ve Fenerbahçe derbisini kaybeden Galatasaray, Bursaspor'u deplasmanda zorlamadan 5-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Bursaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Timsah Arena’da oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılı takım 5-0 kazanarak kara bulutları dağıttı.

Tudor’un öğrencileri, Fenerbahçe yenilgisi sonrasında yeşil-beyazlılara patlarken, galibiyet gollerini Bruma (2), Ahmet Çalık, Podolski ve Yasin kaydetti.

4. sıradaki Galatasaray bu sonuçla 52 puana yükselirken, Bursaspor 35 puanla 13. sırada kaldı. Sarı-kırmızılı takım gelecek hafta seyircisiz maçta Kasımpaşa’yı konuk edecek. Yeşil-beyazlılar ise Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak.

Süper Lig'in 29. haftasında oynanan Bursaspor - Galatasaray mücadelesinin ilk 45 dakikasında hakem Halis Özkahya sarı-kırmızılıların lehine önemli bir kararı es geçti.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Dakikalar 5’i gösterirken gol perdesi açıldı. Sol kanattan son çizgiye inen Bruma, ceza sahasına girdi ve dar açıdan pasını çıkarmak istedi. Ertuğrul’un ayağına çarpan top Harun’u yanılttı ve ağlarla buluştu: 0-1.

İlk yarıda Bursaspor kalesine 10 şut çeken Galatasaray, farkı arttırmaya çalıştı. Bursaspor savunması iki kez topu çizgiden çıkarırken, Bruma 45. dakikada yine sahneye çıktı. Sol kanattan içeriye doğru kat eden Portekizli oyuncu, Podolski’yle duvar pası yaptı ve karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 0-2.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, Bursaspor'u deplasmanda 5-0 mağlup etti.

AHMET ÇALIK SİFTAH YAPTI

Çok rahat bir oyun sergileyen Galatasaray ikinci yarıda da durmadı. Dakikalar 57’yi gösterirken, Sneijder’in serbest vuruştan müthiş ortasına arka direkte Ahmet Çalık çok iyi yükseldi, kaleci Harun’un müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 0-3.

BU KEZ SAHNE PODOLSKI’NİN

Son haftaların aksine çok rahat bir oyun sergileyen Galatasaray, 60. dakikada 4’ü buldu. Bursaspor atağa çıkmak isterken orta sahada Tolga Ciğerci’nin araya girdiği topu Sneijder bekletmeden araya bıraktı, bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Podolski topu ağlara yolladı: 0-4.

SON SÖZÜ YASİN ÖZTEKİN SÖYLEDİ

Skora rağmen durmayan Galatasaray, etkisiz rakibi karşısında gol aramaya devam etti. 89. dakikada Bursaspor’un oyun disiplininden tamamen koptuğu anlarda ceza alanı içinde topu alan Yasin, iki rakibini ekarte edip sağ çaprazdan dar açıdan çok sert bir vuruşla topu ağlara yolladı: 0-5.