Bursaspor-Beşiktaş 2-2 (Maç özeti)

Bursaspor-Beşiktaş 2-2 (Maç özeti)
Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Bursaspor'la Beşiktaş, 2-2 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Bursaspor'la Beşiktaş, 2-2 berabere kaldı ve Beşiktaş, zirve yolunda 2 puan daha kaybetti. Beşiktaş'ın gollerini Adriano ve Negredo atarken, Bursaspor'un gollerini Negredo(KK) ve Delarge kaydetti.

MAÇ ÖZETİ

Karşılaşmanın ilk isabetli şutu ev sahini Bursaspor'dan geldi. 6. dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza sahası ön çizgisinde Delarge'ın şutunu Fabri kurtardı.

13. dakikada Beşiktaş, ilk isabetli şutunda golü buldu. 13. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Adriano'nun mükemmel şutu filelerle buluştu ve Beşiktaş, deplasmanda 1-0 öne geçti. 

Golden sonra da Beşiktaş, pozisyona girmeye devam etti. 16. dakikada Oğuzhan ceza sahası dışında topla buluştu ve çalımlarla kaleye doğru ilerledi. genç futbolcunun sol ayağıyla yapmış olduğu vuruşu Harun kornere çeldi.



28. dakikada Bursaspor'da Shehu, Quaresma'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Serbest vuruşu kullanan Talisca'nın şutu üstten auta gitti. 30. dakikada ise Delarge, Adriano'ya yapmış olduğu faul sonrası sarı kartı gören isim oldu. 34'te Gary Medel, Yusuf Erdoğan'a hareketi sonrası sarı kartı gördü.

36. dakikada Yusuf Erdoğan'ın kullandığı serbest vuruşu Fabri kornere çeldi.

37. dakikada kullanılan kornerde Fabri kalesinden açıldı ve Titi topa vurdu, çizgi üzerinde Negredo'nun ters vuruşu ağlara gitti ve Bursaspor beraberliği yakaladı.



45. dakikada Quaresma'nın ön direğe yaptığı ortayı pepe arka direğe havalandırdı, Negredo'nun güzel şutunu harun kurtardı ve daha sonrasında savunma uzaklaştırdı.

45+1. dakikada gelişen Bursaspor atağında Yusuf, çalımlarla ceza sahasına girdi ve ortasını yaptı, savunmadan seken top yine Yusuf'un önünde kaldı, Yusuf'un kafayla içeriye çevirdiği topu Delarge ağlara yolladı. İlk yarı 2-1 Bursaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya iki takım da aynı 11'le başladı.

53. dakikada Beşiktaş, mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı!  Quaresma sol kanattan aldığı topla Bursa kalesine yöneldi. Ceza sahasına giren Quaresma topu Negredo'ya bıraktı, İspanyol golcü de Lens'i gördü. Lens'İn karşı karşıya kaldığı pozisyonda vurşunu Harun kurtardı. 

Beşiktaş'ta Lens oyundan çıktı ve yerine yeni transfer Vagner Love girdi. 59. dakikada Adriano'nun ortasında arka direkte Vagner Love'un kafa vuruşunu Harun yine harika kurtardı. Beşiktaş'ta ikinci oyuncu değişikliği yaşandı ve Gökhan ıyundan çıktı yerine Caner girdi. Bursaspor'da sakatlanan Delarge'ın yerine Joshua John oyuna girdi. 76'da da Stancu oyundan çıktı ve yerine Kembo girdi.



79. dakikada Bostock'un uzun pasında topla buluşan Aziz Behich'in vuruşunu Fabri kurtardı.

Beşiktaş, Bursaspor kalesine yüklense de bir türlü istedi pozisyonları bulamadı. 

90+1. dakikada Beşiktaş, Negredo ile eşitliği yakaladı! Caner'in yaptığı ortaya penaltı noktasından kafa vuruşunu yapan Negredo, topu filelerle buluşturdu. Beşiktaş, son dakikada Vagner Love ile pozisyon yakaladı ancak Brezilyalı futbolcu ağır kalınca maç 2-2 sona erdi.

KADROLAR

Bursaspor: Harun, Aziz, Titi, Ekong, Barış, Shehu, Badu, Bostock, Yusuf, Delarge, Stancu
Yedekler: Muhammed, Onur, Faty, Grozav, Furkan, John, Kembo, Sinan

Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Pepe, Vida, Adriano, Medel, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Lens, Negredo
Yedekler: Tolga, Utku, Caner, Fatih, Necip, Tolgay, Mustafa, Love.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Bursaspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada, ligdeki son Kasımpaşa maçına göre ilk 11’de zorunlu iki değişiklik yaptı.

Güneş, Bursaspor maçında, sarı kart cezalısı Ryan Babel’in yerine Jeremain Lens’i ilk 11’de sahaya sürdü. Lens, orta sahanın solunda oynadı.

Güneş, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Atiba Hutchinson’ın yokluğunda savunmada ve önünde değişikliklere gitti. Kasımpaşa karşılaşmasında savunmanın göbeğinde oynayan Gary Medel, Hutchinson’ın yerine savunmaya dönük orta sahada görev aldı. Medel’in orta sahaya geçmesiyle Beşiktaş’ın yeni transferlerinden Domagoj Vida da ilk 11’de oynama fırsatı yakaladı. İkinci yarının ilk haftasında Antalyaspor karşısında ilk 11’de sahaya çıkan, Kasımpaşa mücadelesinde de sonradan oyuna dahil olan Hırvat oyuncu, bir maç sonra yine ilk 11’de yer aldı.

VAGNER LOVE YİNE YEDEK

Beşiktaş’ın bir başka yeni transferi Vagner Love, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Gençlerbirliği maçında olduğu gibi Bursaspor karşılaşmasına da yedek başladı.

Siyah-beyazlı ekipte son maçlarda olduğu gibi forvet hattında Alvaro Negredo görev aldı.

Beşiktaş’ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Pepe, Adriano Correia, Oğuzhan Özyakup ve Anderson Talisca da ilk 11’de şans buldu.

Bursaspor’da ise Fransız teknik direktör Paul Le Guen, Beşiktaş karşısında Harun Tekin, Barış Yardımcı, Titi, Ekong, Aziz Eraltay, Shehu, Badu, Delarge, Bostock, Yusuf Erdoğan, Stancu’yu ilk 11’de görevlendirdi.

Ara transfer döneminde kadrosuna 5 oyuncu katan Bursaspor’da Nijeryalı savunma oyuncusu Abdullahi Shehu ve orta sahada oynayan İngiliz futbolcu John Bostock, Beşiktaş karşısında ilk 11’de forma giydi.

Yeşil-beyazlılarda yeni transferlerden Moussa Sow sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılırken, Grozav kulübede şans bekledi. Bursaspor’un Schalke 04’den transferi Alper Ademoğlu ise teknik direktör Le Guen tarafından kadroya alınmadı.

Ev sahibi ekipte sakatlıkları bulunan Batalla, Jorquera ve Emre Taşdemir ile sarı kart cezalısı Agu, bu maçta forma giyemeyen diğer isimler oldu.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI STADA ALINMADI

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanan karşılaşmaya İl Spor Güvenlik Kurulunun kararıyla Beşiktaş taraftarları alınmazken, Bursasporlu taraftarlar maça ilgi gösterdi.
Statta, misafir takım tribünü boş bırakıldı.

Bu arada karşılaşmayla ilgili Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

İlgili Haberler