Bursaspor-Fenerbahçe 1-1 (Maç özeti)

Bursaspor-Fenerbahçe 1-1 (Maç özeti)
Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının ilk haftasında Bursaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Bursaspor'un 89'uncu dakikada bulduğu golle maç 1-1 sonuçlandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Fenerbahçe'nin golü Soldado'dan gelirken, Bursaspor'un golünü Aytaç attı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 17'ye, Bursaspor ise 22'ye yükseltti.

MAÇ ÖZETİ

Maçın ilk tehlikeli atağı 8. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Mehmet Ekici'nin kullandığı köşe vuruşunda Soldado'nun vuruşunu Bursaspor savunması çizgiden çıkardı. Fenerbahçeli futbolcular ise topun çizgiyi geçtiği yönünde itirazlarda bulundu. Cüneyt Çakır 'bekleyin' dedi. VAR incelemesi sonrası oyun kaldığı yerden devam etti.

Fenerbahçe 5 dakika içerisinde 3 köşe vuruşu kazandı. Ancak Sarı Lacivertli futbolcular bu ataklardan gol sesi çıkartamadılar.

Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında çizgiye inen Tunay'ın içeri ortasını Volkan Demirel ayakları ile kornere çeldi. Mücadelenin 16. dakikasında Tunay'ın bu defa sağ kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrasında içeri gönderdiği ortasını yine Volkan Demirel uzaklaştırdı.

Fenerbahçe rakip yarı sahada baskıyı kurdu. Dakikalar 20'yi gösterdiğinde sağ kanattan Isla'nın ortasını altı pas içinde Soldado, rakibine rağmen muhteşem bir vuruşla tamamladı ve kaleci Muhammed'in sağından topu ağlara gönderdi. İspanyol golcü bu sezon ilk golünü atarak Bursa'da takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Golün ardından Skrtel'in yaşadığı sakatlık sonrasında golün santrası henüz yapılmadı. Tecrübeli savunmacının kafasına tribünlerden yabancı bir madde geldi. Skrtel tedavisinin ardından oyuna alanına döndü.

26'da ev sahibi Bursaspor gole yaklaşan taraf oldu. Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında yerden gönderilen ortayı Aytaç altı pas dışında bomboş pozisyonda tamamladı ancak vuruşu üstten auta çıktı.

29. dakikada maçın ilk sarı kartı Barış Yardımcı'ya çıktı. Bursasporlu futbolcu Mehmet Ekici'ye yaptığı hareket sonrası kartla cezalandırdı. Barış bu kartla gelecek hafta cezalı duruma düştü.

31. dakikada Fenerbahçe'de ceza sahası yayı üzerinden kazanılan serbest vuruşu Mehmet Ekici kullandı. Tecrübeli futbolcunun şutu üstten auta gitti.

Maçın 38. dakikasında Bursaspor'da duran topu Latovlevici kullandı ve Ertuğrul, altı pas dışında Mehmet Topal'ın önünde tamamladığı topu üstten auta gönderdi.

Dakikalar 40'ı gösterdiğinde Tunay sağ kanatta rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına girdi ve çizgi üzerinden dışarı çıkardığı topa son anda Mehmet Topal ayak koydu ve rakibinin gol vuruşuna izin vermedi. Bursaspor kalesinde gördüğü golün etkisini atlattı ve rakip yarı sahada daha fazla görünmeye başladı.

43'te organize gelişen Fenerbahçe atağında son olarak sağ kanatta topla buluşan Mehmet Ekici'nin ceza alanına gönderdiği ortası isabetli olmadı ve arka direkte Barış, kafa müdahalesi ile topu kalecisine kazandırdı.

45+5.dakikada Mehmet Ekici sağ kanattan ceza alanına girdi ve Ertuğrul'dan kurtulmak isterken top kornere çıkacaktı ancak Muhammed, topu oyun alanında tutmak isterken açılan top Soldado'nun önünde kaldı ve sağ çaprazdan yaptığı gol vuruşu kaleye paralel gitti.

Mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın 2. yarısına Bursaspor 2 oyuncu değişikliği birden yaparak başladı. Yusuf Erdoğan ve Allano Lima, Samet Aybaba'nın kozu olarak 2. yarıda görev aldılar. Çıkan oyuncular ise Saivet ile Latolevici oldu. Fenerbahçe ise ilk yarıdaki 11'i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmanın 2. yarısına da baskılı bir şekilde başlayan Fenerbahçe oldu. Sarı Lacivertli ekip Mehmet Ekici ile gole 49. dakikada çok yaklaştı. Ekici'nin sağ çarparzdan sert şutunu Bursaspor file bekçisi çıkarmayı başardı.

51. dakikada da bu kez Bursaspor gole çok yaklaşan taraf oldu. Oyuna sonradan giren Yusuf Erdoğan sol kanattan hızlı geldi. Ortasında iyi yükselen Nayir'ın kafası isabetli olmadı.

İkinci yarıda daha agresfi bir görüntü sergileyen Soldado, 57. dakikada rakibine yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gören isim oldu.

Kazanılan serbest vuruş sonrası sol kanattan Badji'nin ortasını Lima göğsü ile indirdi ve bu topa altı pas dışında Umut Nayir'in yaptığı rövaşata vuruş kaleci Volkan Demirel'in ellerinde kaldı.

Ersun Yanal oyuna ilk müdahalesini 61. dakikada gerçekleştirdi. Mehmet Ekici'nin yerine oyuna giren isim Valbuena oldu.

65. dakikada bu kez sarı kartı gören isim Bursaspor'dan Yusuf Erdoğan oldu. Yusuf maçın hakemi Cüneyt Çakır'a yaptığı itirazlar sonucunda kartı gören isim oldu.

Maçta dakikalar 66'yı gösterdiğinde Bursaspor'un sağ kanattan kazandığı serbest vuruşu Tunay kullandı ve etkili ortasına altı pas dışında Chedjou'nun yaptığı bomboş kafa vuruşunu Volkan Demirel yattı ve kontrol etti.

69. dakikada Bursaspor son oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Tunay Torun'un yerine oyuna giren isim golcü futbolcu Diafro Sakho oldu.

70'de Sol kanattan Yusuf Erdoğan'ın kullandığı serbest vuruş sonrasında penaltı noktası üzerinde oluşan karambolde boşta kalan topu Ertuğrul tamamladı ancak bu deneme üstten aut ile sonuçlandı. Bursaspor duran toplarda tehlike yaratmayı başardı.

Fenerbahçe'de Soldado çok yorulduğunu söyleyerek kenara işarette bulundu. 76. dakikada İspanyol golcünün yerine oyuna giren isim Frey oldu.

74'te Bursaspor bir kez daha tehlikeli geldi. Yeşil Beyazlılar sol kanattan Yusuf ile gelişen bir başka atağında Hasan Ali'nin uzaklaştıramadığı topu Lima dışarı çıkardı ve Aytaç'ın bu pasa şutu yine kaleci Volkan'da kaldı.

79'da kazanılan serbest vuruşta Valbuena, duran top için topun gerisine geldi ve doğrudan kaleye gönderdiği şutunu direk dibinden Muhammed topkatlayarak kornere çeldi.

80. dakikada Bursaspor iki inanılmaz pozisyon kaçırdı. Hızlı gelişen Bursaspor atağında Yusuf, savunma arkasında topla buluştu ve Volkan kalesinden ayrıldı. Yusuf Volkan'a rağmen topu kaleye gönderdi ancak son anda Hasan Ali kale önünden topu uzaklaştırdı. Devamında Yusuf yine ortaladı. Umut Nayır'ın kafa vuruşu uzak direğin yanından auta gitti.

Mücadelenin 81. dakikasında Nabil Dirar ile Aytaç Kara'nın arasında gerilimli dakikalar yaşandı. İki oyuncu da hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Maçın 83. dakikasında Bursaspor çok net bir fırsatı daha kaçırdı. Barış'ın ortasında arka direkte Yusuf Erdoğan'ın boş pozisyondaki vuruşu auta gitti.

Mücadelenin 89. dakikasında Sakho'nun Lima'nın pası sonrasında sağdan ceza alanına girer girmez içeri gönderdiği ortasını altı pas dışında Aytaç Kara kafa vuruşu ile tamamladı ve Volkan Demirel'in solundan topu ağlara gönderdi. Mathieu Valbuena, Badji'nin kendisine golden önce faul yaptığını belirterek hakeme itirazlarda bulundu. Cüneyt Çakır kenarda pozisyonu izledi ve golü verdi.

Bursaspor: Muhammed, Barış, Ertuğrul, Chedjou, Umut Meraş, Badji, Aytaç, Tunay, Saivet, Latovlevici, Umut Nayir

Fenerbahçe: Volkan, Isla, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Jailson, Mehmet Topal, Mehmet Ekici, Dirar, Ayew, Soldado

İlgili Haberler