Bursaspor ya tamam ya devam maçına çıkıyor

Bursaspor ya tamam ya devam maçına çıkıyor
Süper Lig'de son haftalara girilirken kümede kalma savaşı veren Bursaspor, sıralamada 1 puan farkla üzerinde yer alan Göztepe ile ya tamam ya devam maçına çıkıyor.

Spor Toto Süper Lig'de 4 büyükler dışında şampiyon olma başarısı gösteren tek takım olan Bursaspor, kümede kalma mücadelesi veriyor. Ligde son 3 haftaya girilirken, birbirinden kritik 3 maça çıkacak olan Bursaspor'un ilk rakibi Göztepe.

Puan cetvelinde Göztepe'nin 1 puan gerisinde yer alan Bursaspor'da futbolcular, teknik heyet ve tüm kent Göztepe maçı için kenetlendi.

Spor Toto Süper Lig’in 33’üncü haftasında alt sıraları yakından ilgilen diren karşılaşmada Bursaspor, Göztepe’yi ağırlayacak. 19 Mayıs Pazar günü oynanacak olan mücadele için şehirde taraftarlar sosyal medya üzerinden harekete geçerken, 40 bin kişi tribüne bekleniyor. Şehirde de hafta başından itibaren başlayan pankartlar ve bayrakların asılması devam ediyor. Bugün yine Bursa’nın pek çok noktasında yeşil beyazlı taraftarların astığı pankart ve bayraklar, şehri süslüyor.

İŞ İNSANLARI PRİM İÇİN ELİNİ CEBİNE ATTI

Tepeden tırnağa şehir takıma yardım için birleşirken, iş dünyası da harekete geçmiş durumda. Ligde kalan Göztepe ve Evkur Yeni Malatyaspor maçları için Bursa’daki iş insanları takıma prim verme kararını aldı. Bunun için başlatılan kampanyaya Bursa Sanayi Ticaret Odası da destek veriyor. BTSO Başkanı İbrahim Burkay yaptığı açıklamada, “Şehrimizin en önemli markası Bursasporumuzu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bursa iş dünyası olarak, elimizi taşın altına koyarak Bursamızın ve Bursasporumuzun bu zorlu virajı atlatmasında bu kampanyaya sonuna kadar destek oluyoruz” dedi. Kampanyada şu an toplanan rakamın 500 bin lira olduğu ifade edilirken, hedeflenen rakam ise 2 milyon lira.

GÖZTEPE MAÇI KAPALI GİŞE OYNANACAK

Bursaspor’da taraftarların da biletlere yoğun ilgisi devam ediyor. Sabah saatlerinde alınan rakamlara göre Bursaspor-Göztepe maçı için yalnızca 220 bilet kaldı. Pek çok tribünde bilet bulunmazken maça gelmek isteyen taraftarlar ise sosyal medya üzerinden harekete geçerek, bilet taleplerinde bulundu. Son bilgilere göre yalnızca VIP Üst’te 120, Goldsit’te ise 100 bilet kaldı. Bu biletlerin de bugün içerisinde tükenmesi bekleniyor.

16 MAYIS COŞKUSU

Bursaspor bir yandan da şampiyonluğunun yıldönümünü kutluyor. Süper Lig’in 2009/10 sezonunu şampiyonlukla tamamlayarak önemli bir başarıya imza atan yeşil beyazlı kulüp, bu başarısının 9’uncu yılını da coşkuyla yaşıyor. 16 Mayıs 2010 tarihinde gelen şampiyonluk sabah saatlerinde sosyal medya üzerinde en fazla etkilenerek paylaşım yapılan konu oldu. Bugün ise Bursaspor, ligde kalma adına kritik Göztepe maçı için kenetleniyor.