Bursa'ya ne yapılmak isteniyor!?

Van’da PKK, artık bayraklarını devlet dairelerine dikiyor, eşkıya çeteleri sokakların altını üstüne getiriyor, vatandaşları bankalarda, postahanelerde molotoflarla diri diri yakmak için saldırıyor, esnaf sindiriliyor..
Van’daki eşkıya sürülerine, eşkıya bölgesindeki kalkışmalara günübirlik müdahalelerle yetinen değerli büyüklerimiz, Bursa’ya alabildiğine yükleniyor..
Ne oldu Bursa’da?..
Bursaspor üzerinden geliştirilen olaylarla, kent merkezinde karmaşa yaşandı.. Nedir bu karmaşa?..
Devletin milli birliği ve bütünlüğüne yönelik bir kalkışma mı?! Değil..
Bir etnik kalkışma mı?.. Değil..
Yağma, talan amaçlı vatandaşa yönelik bir çete kalkışması mı?. Değil..
Nedir?!.
Öncelikle, büyük bir Vali hatası.. Valinin, kronik bir sorunu yanlış teşhisi ile tedaviye kalkması!..
Sonrasında, işsizlik, ekonomik bunalım başta olmak üzere büyük bir sahipsizlik ve çaresizlik içerisindeki gençlerin, ağır tahrik sonucu patlaması ve kontrolden çıkan olaylara karışan fırsatçıların ateşlediği lokal toplumsal olay..
Gene kıyaslayalım.. Artık, devletin polisini kurşunlamaya vardırılan olayların yaratıcıları, Van’ın, Diyarbakır’ın, Mersin’in altını üstüne getiriyor.. İstanbul’da, Manisa’da isyan kalkışmaları yapanları gördük..
Ama onların sevk zinciri ile polis tarafından götürüldüğünü görmedik..
Bursa’da, Bursaspor taraftarının da ötesine geçilip kulüp yöneticilerinin yakalarına yapışılmasını izliyoruz..
Peki neden mülkiye müfettişleri, bu sorunun devletteki ihmal ayağını araştırmıyor..
Beşiktaş futbol takımını, otelinden stadyuma getiremeyen il yönetiminin bu acizliği neden sorgulanamıyor da Bursaspor kulübü infaz ediliyor..
İktidarın güçlü ismi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bursa’dan aday.. Şu sıra Bursa’dadır.. Bu konuyu derinlemesine bilir.. Vali’ye “bu nasıl stratejidir Vali Bey” diye sorabiliyor mu?..
Vali Şahabettin Harput, futbol alemindeki gerginliklerin, karşılıklı kontrolsüz boyutlarından bihaber. Beşiktaş seyircisinin bu maça alınmasına nasıl vize verebilir.. Daha kısa bir süre önce İstanbul’daki maça giden Bursalılar başlarına geleni unutmadan, konuya sosyal içerikli bir program çerçevesinde çare aranmadan bu vize neden verilir..
Vali, Bursa’daki işsizliğin boyutundan, esnafın sıkıntısından kendisini soyutlamış, dahası bu sıkıntılı insanların Bursaspor üzerinden stres boşalttıklarının da farkında değil..
Bakınız, bir öfke birikimi ardından taşan olaylar Bursa’da müthiş tehlikeli boyutlarda sokak çatışmasını yansıttı.
Siyasetin ve bürokrasinin, mümkün olduğu kadar itidalli yaklaşmaya çalıştığı terör bölgesindeki tavrı, Bursa’dan asla esirgenmemeli. Bu olaya müdahale tamam.. Olayları fırsat sayıp, elde satır sokağa taşan tiplere aman verilmemesi de tamam..
Ama devamında, “Beni dinlemeyeni yakarım” tavrı ile devleti Bursa’nın üzerine sürmenin izahı yoktur..
Bursaspor’dan ne istiyorsunuz beyim.. Bu spor oluşumu şehrin oksijen tüpü değil mi?! Tüpü kapayıp şehri havasız bırakmanın amacı ne?!.
Bursa’dan ne istiyorsunuz?...



Bir “Eli öpülecek!!” YGS falsosu daha
Y ÖK Başkanı, YGS’ci kankası için “Öğrenciler gidip elini öpsün” demiş.. Memlekete tam postu serdiler ya, edip edip tüy dikiyorlar!..
Vatandaş Sami Korkmaz, başına gelen bir iş nedeniyle cezaevinde.. Hayat devam ediyor, Sami Korkmaz’ın da hayattan beklentileri var.. ÖSYM 2011 YGS’ye imtihana girmek için cezaevinden başvuruyor..
Kendisine önce resmi yazı ile şu
bildiriliyor
“LYS’lere girme durumu: Giremez..
Mahkum Sami Korkmaz itiraz ediyor.. İtirazına şu cevap geliyor..
LYS’lere girme durumu: Girebilir..
Gel de şimdi gidip hemen, bu malum iki kankanın elini öpme..!

Yazarın Diğer Yazıları