Bütçenin 3 virüsü!

Bütçenin 3 virüsü!
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, korona virüsü salgını dolayısıyla köprüler ve tünellerin kullanımı yüzde 70 oranında azaldı ama ‘geçiş garantisi’ sayacı işlemeye devam ettiğini belirterek, “Nisandaki ödeme ertelensin “dedi.

Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri ile Avrasya Tüneli'nde, geçiş garantisi nedeniyle nisan ayında yapılacak ödemeyle Hazine'den ve dolayısıyla vatandaşın cebinden, 2 milyar 964 milyon lira daha çıkacak.

Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın haberine göre, 2019 yılına ait olan bu fatura, işletici firmalara nisan ayında aktarılacak. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, korona salgını ve ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle bu ödemenin ertelenmesini istedi.

ŞİRKETLER FEDAKARLIK YAPSIN

Korona virüsü salgını dolayısıyla bu 3 projede, araç geçişlerinin yüzde 70 oranında azaldığına dikkat çeken Akar, SÖZCÜ'ye şunları söyledi:

* Virüsün yanı sıra ekonomik olarak da krizdeyiz. Yap-işlet-devret projelerindeki geçiş garantileri, dolar olarak belirlendi.

MÜTEAHHİTLERE, GEÇMEDİĞİMİZ YOL VE TÜNEL İÇİN 3 MİLYAR LİRA ÖDENECEK…

* 2017'de 3.53 olan dolar kuru, 2019'da 5.33 oldu. 2017'de 133 lira olan geçiş ücreti, 2019'da 202 liraya yükseldi. Yıl sonunda fatura bu 3 proje için 4 milyar lirayı aşacak.

* Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve Avrasya için nisan ayında Hazine'den 2 milyar 964 milyon lira daha çıkacak. 2019 yılı ödemesi ertelensin, şirketler de korona belasını dikkate alıp fedakarlık yapsın.