Bütün korona şüpheleri onu gösteriyordu: Bill Gates beklenen virüs açıklaması yaptı

Bütün korona şüpheleri onu gösteriyordu: Bill Gates beklenen virüs açıklaması yaptı
Microsoft'un kurucusu, milyoner Bill Gates, korona virüs testlerinin geç sonuç vermedi nedeniyle israftan başka bir şey olmadığını savundu.

Dünyanın en zengin isimlerinden Bill Gates, aylardır etkisi devam eden korona virüsle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Microsoft'un kurucusu, Bill Gates, sonuçların çok geç çıkması nedeniyle korona virüs testlerinin çoğunun "israftan başka bir şey olmadığını" savundu.

CNBC Televizyonu'nda konuşan Gates, virüs taşıyan kişilerin hastalığı başkalarına bulaştırmaması için sonuçların daha erken çıkması gerektiğini söyledi, "Sonuçları üç günle bir hafta arasında bir sürede çıkan testler için para ödemek delilik." dedi.

ABD Sağlık Bakan Yardımcılarından Oramiral Brett Giroir da test sonuçlarının geç çıktığını kabul ederek "Sonuçları 24 saat içinde alabilmeliyiz. Ama henüz o noktada değiliz." diye konuştu.

Giroir, ABD'deki korona virüs testlerinin ticari laboratuvarlarda yapıldığını ve ortalama sonuç alma süresinin 4,27 gün olduğunu belirtti.

Gates, geçtiğimiz haftalarda da Bloomberg'e yaptığı açıklamada korona virüs salgınının dünyaya trilyon dolarlara mal olacağına dikkat çekmişti.

İlgili Haberler