Büyük Birlik Partisi’nden Furkan Yazıcıoğlu iddialarına yanıt

Büyük Birlik Partisi’nden Furkan Yazıcıoğlu iddialarına yanıt
Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu’nun delege olarak yazılmadığı ile ilgili çıkan iddialara Büyük Birlik Partisi Ankara İl Başkanı Mahir Alay’dan yanıt geldi.

BBP'den Yazıcıoğlu açıklaması

Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu’nun Ankara’da delege olarak yazılmaması ile ilgili çıkan iddialara Yanıt geldi. Büyük Birlik Partisi Ankara İl Başkanı Mahir Alay, yaptığı yazılı açıklamada “Furkan Yazıcıoğlu veya Yazıcıoğlu ailesinin herhangi bir ferdinin, Büyük Birlik Partisi'nden herhangi bir görev talebinin yerine getirilmemesi gibi bir konu söz konusu olmamıştır, olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi’nden gelen açıklama şöyle:

“Bugün bazı sosyal medya hesaplarında partimizi ve özellikle Ankara İl Teşkilatımızı hedef alan, Rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu, evladımız, kardeşimiz, Furkan Yazıcıoğlu'nun partimize "delege yapılmadığı"na dair haber ve yorumlar yer almıştır.

Yapılan haber ve yorumlarda, haksız ve asılsız bir şekilde, Furkan Yazıcıoğlu'nun "talep ettiği halde delege yapılmadığı" algısı oluşturulmakta, partimiz ve camiamız, çirkin bir şekilde yıpratılmaya çalışılmaktadır.

Furkan Yazıcıoğlu veya Yazıcıoğlu ailesinin herhangi bir ferdinin, Büyük Birlik Partisi'nden herhangi bir görev talebinin yerine getirilmemesi gibi bir konu söz konusu olmamıştır, olmayacaktır.

İl kongrelerimizin devam ettiği süreçte, hemen her gün parti yönetimiyle diyalog içinde olan, kendisi de parti yöneticisi olan bir arkadaşımızın, bilgi almak yahut eksiklik gördüğü bir şeyi birlikte görev yaptığı arkadaşlarıyla paylaşmak yerine, basına demeç vermeyi tercih etmesinin dava arkadaşlığı hukukunu ve iyi niyet sınırlarını aştığını düşünüyoruz.

Parti mensuplarımız arasında, partimizin yöneticileri arasında, kolayca bilgi alabilecekleri, bir eksiklik olsa dahi kolayca telafi edilebilecek konuları, provokasyon aracı haline getirmeye çalışıp camiamıza zarar vermek için fırsat kollayanlar, bunun bir karşılığı olacağını asla unutmamalıdırlar.”