Özel okulları Bakanlığa ihbar ettiler

Özel okulları Bakanlığa ihbar ettiler
Bazı özel okulların bu yıl birinci sınıfa başlayacak olan öğrencileri yüz yüze eğitim serbest olduğu için anaokulu öğrencisi gibi göstererek 21 Eylül'den önce yüz yüze eğitime alacakları ihbarları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

Sözcü gazetesinden Sultan Uçar'ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda 31 Ağustos’ta uzaktan ve 21 Eylül’de seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitime başlanılması kararı aldı. İstanbul başta olmak üzere bazı özel okulların 21 Eylül’e kadar yüz yüze eğitim yasak olmasına rağmen 17 Ağustos Pazartesi günü yüz yüze eğitime açılacağı öğrenildi.

KURNAZLIK YÖNTEMİ 

Özel okulların, anaokullarında halen yüz yüze eğitim serbest olduğu için ilginç bir kurnazlık yöntemine başvurulduğu bildirildi. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında birinci sınıfa başlayacak olan ve MEB kararıyla 21 Eylül’de okula gitmeleri gereken 1’nci sınıf öğrencileri, bu okullarda anasınıfı öğrencisi gibi gösterilmesi kararı alındı. 72 aylıklar birinci sınıfa gitmeleri gerektiği için 21 Eylül’e kadar sistem üzerinde kayıtlı öğrenci olarak yer almayacaklar.

BAKANLIĞA İHBAR EDİLDİLER

İstanbul merkezli 2’si zincir okul ve 2’si de bağımsız okul olan 4 okulun bu yolla eğitime 17 Ağustos’ta açılacağı Milli Eğitim Bakanlığı’na da ihbar edildiği öğrenildi.

Onların dışında başka özel okullar olup olmadığı da tespit edilmeye çalışılıyor. 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na aykırı olarak, başına buyruk hareket ettikleri tespit edilen okullara MEB’in kapatma cezası verme yetkisi bulunuyor.

Özel okulların bu yönteme hangi sebeple başvurdukları tam olarak anlaşılamazken, sektör temsilcileri ve bazı özel okul sahipleri özetle; “Milli Eğitim Bakanlığı’na da bize de benzer ihbarlar geliyor. Bu haksız rekabettir. Pazartesi günü sektörde kıyamet kopacak. Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na göre bu okulların kapatma cezası kararı alması gerekir. Bakanlık kararına rağmen kimse kafasına göre takılamaz. Bize de bu ihbarlar geldi. Kanun varsa herkes uysun, yoksa herkes bildiğini okusun’ diye tepki gösteriyorlar.