Büyük rezalet! YKS 2020’de sorular çalındı mı? ÖSYM'den açıklama geldi

Büyük rezalet! YKS 2020’de sorular çalındı mı? ÖSYM'den açıklama geldi
Bugün YKS 2020’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT), sosyal medyada yer alan görüntülerde soruların sızdığı iddia edildi. Yaşananların ardından öğrenciler ise, sosyal medya hesaplarından, “Sorular çalındı mı?”, “Yetkililer bunu açıklamalı” şeklinde paylaşımlarda bulundu.

ÖSYM tarafından bugün Türkiye genelinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı saat 13.00 itibariyle sona erdi. Sınavın sona ermesinin ardından, sosyal medyada YKS’nin kitapçık fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.

ebhykpxxyaar2lx.jpgebhyle8woaei-u4.jpg

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), YKS ile ilgili yaptığı açıklamada sınav tamamlandıktan sonra sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığının görüldüğü belirtilerek "Paylaşımlarda kitapçık numarası da belli olup, sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır" denildi.

Yaşanan olayların ardından öğrenciler ise, sosyal medya hesaplarından, “Biri bu durumu izah etmeli”, “Her zamanki gibi emekleriniz kimsenin emaneti değil”, “Bir açıklama bekliyoruz. Sınav sorularının ne işi var ?” paylaşımlarıyla tepkilerini dile getirdi.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

r1-015.jpgr2-011.jpgr3-005.jpgr4-005.jpg