Büyük Savaş kapıdayken...

Rusya Genelkurmay Başkanı General Nikolay Makarov “Batı, nükleer silah üretmek üzerine olduğunu düşündüğü İran’ı bu yaz vurabilir” dedi. Rus RT televizyonunun haberine göre Makarov, başını ABD’nin çektiği Batı ittifakının İran’ı vurmasının artık an meselesi olduğunu belirterek, “Sanırım karar en geç yaz başına kadar verilecek” dedi.
Makarov, ABD’nin Karadeniz’e savaş gemilerini çıkarması halinde gereken karşı önlemi alacaklarını söyledi ve Gürcistan’daki yeni askeri hazırlıklara karşı da bu bölgeye kuvvet kaldırdıklarını söylemeyi ihmal etmedi.
İran ise nükleer yakıt ürettiğini ilan etti. Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın katıldığı törende Tahran’daki Araştırma Reaktörüne İran’ın ürettiği nükleer yakıt yüklendi.
Ankara’da da askeri bir askeri işbirliği zirvesi vardı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns’tan sonra ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Org. James N. Mattis de Türkiye’yi ziyaret etti. Mattis, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’le bir araya geldi. Görüşmede Orta Doğu’daki gelişmeler karşısında ABD ile Türkiye’nin takınacağı ortak askeri tavır konuşuldu.

***

NTV’de Suriye’den haberler veriliyor. Beşşar Esad yönetiminin Humus’taki petrol tesislerini bombaladığı iddia ediliyor! Gösterilen filmde de şehirden kara dumanlar yükseliyor.
Bir devlet kendi petrol tesislerini bombalar mı? Çok açık anlaşılıyor ki silahlı muhalif grupların eylemi bu! En azından bu ihtimal daha kuvvetli. Türkiye’nin Dışişleri Bakanı ise “Suriye’nin dostları” diye operasyonel bir isimle düzenlenen toplantılara önayak oluyor. Suriye’nin dostu iseniz, olayları gerçek boyutlarıyla öğrenmek için bölgeye neden bağımsız bir araştırma heyeti göndermiyorsunuz?
İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom ise Birleşmiş Milletler’de yaptığı konuşmada “İranlılar Pers İmparatorluğunu canlandırmak, Orta Doğu’da rejim değişiklikleri yapmak, bölgedeki tüm petrol sahalarının kontrolünü ele geçirmek ve nükleer bomba yapmak istiyor, böylece dünyada süper güç olabileceklerine inanıyorlar. BM, hem İran’ın nükleer programını hem de Suriye’deki kıyımı durdurmalı” dedi.
Görülüyor ki “Büyük Savaş” kapıda..

***

İçeride ise Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ve 22 kişinin gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonuyla Tayyip Erdoğan arasında ilişki kurulmaya çalışılıyor. Zaman gazetesinde yer alan haberde “AK Partili üst düzey bir yönetici ile bağlantısı olduğu öğrenilen işadamı Ferit R., kurum üyesi Ali K.’nin hemşehrisi Bahri K., Binali Ö., Orhan N., Alaattin S., Çetin İ., Sedat S.’nin de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı” ifadesi kullanıldı.
Aydınlık gazetesi de gözaltına alınan işadamlarından birinin “Tayyip Erdoğan’ın da gözbebeği olan Kasımpaşa Spor Kulübü’nün Başkanvekili” Ferit Rızvanoğlu olduğunu duyurdu.
Haberde, “Yol yapım ihaleleri Ulaştırma Bakanlığı’nın. Ulaştırma Bakanı ise Bakanlar Kurulu’nda Erdoğan’ın, sırdaşı, kader arkadaşı Binali Yıldırım” ifadesi de kullanıldı.
Anlaşılıyor ki, MİT üzerinden başlayan Çankaya muharebeleri, bu defa yolsuzluk kartı ile devam ediyor. Mesela MİT’te kadrolaşma yapılmak istendiği ancak Tayyip Erdoğan’ın buna izin vermediği konuşuluyor.
Aralarında benim de bulunduğum bir grup köşe yazarına devamlı mesajlar geçen, kim olduklarını bilemediğim, ancak Tayyip Erdoğan’ı destekleyen bir grup ise bu haberlerin Tayyip Erdoğan’a karşı açılan savaşın yeni bir boyutu olduğunu iddia ediyor.

***

Köşe yazısında da fotoğraf çekmeye çalışıyorum.. Hepsi bu.. Tabii şimdi “Yeniçağ’dan mektup” ta belirtildiği gibi “Sadece Türkiye’yi hangi kökenden olursa olsun bütün Türk Milleti’nin geleceğini düşünmenin ve buna uygun davranmanın, her türlü çıkarcılığı bir kenara bırakarak birlik olmanın, hukuk devletini yeniden inşa etmenin zamanıdır.”

Yazarın Diğer Yazıları