''Büyük Sıfırlama''nın müritleri ve kedi maması!

''Büyük Sıfırlama''nın müritleri ve kedi maması!

Hatırlarsınız, bir ara Büyükada''da kedi ölümleri ile ilgili haberler çıkmıştı. 700 kedinin öldüğü söyleniyordu ama Adalar Belediyesi, bu haberlerin doğru olmadığını açıklamıştı. Yalnız son günlerde sosyal medyada çok sayıda kişi, kedi mamalarının hayvanların ölümüne sebep olduğuna dair paylaşımlar yapıyordu...

Derken, Nestle''nin kedi ve köpek maması üreten alt markası Purina''nın ürünlerinde zararlı kimyasala rastlandığı açıklandı. Fransa''nın "resmi tehlikeli ürün uyarı sistemi Rappel Conso" tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede satışta olan bazı ürünlerde, kedi için zararlı olabilecek kalıntıların varlığı tespit edildi.

Rappel Conso''nun uyarı ilanına göre, Türkiye''de de satışta olan Pro Plan Somonlu Kısır Kedi Maması, Pro Plan Orijinal Kitten Tavuklu Yavru Kedi Maması ve Purina One Junior Tavuklu Yavru Kedi Maması ürünlerinde, su arıtımında kullanılan kimyasalların kedi için zararlı olabilecek kimyasal kalıntılara rastlanılmasından dolayı bu ürünlerin toplatılmasına karar verildi.

Ürünlerin risk barındıran seri numaralarının da paylaşıldığı ilanda, söz konusu ürünleri satın alanların ürünü kullanmaması, müşteri iletişim merkezi ile iletişim kurması ve ürünleri imha etmesine yönelik de tavsiyelere yer verildi.

Sosyal medyadaki paylaşımların ardından açıklama yapan Nestlé Purina PetCare ise Fransa''da üretilen sınırlı sayıdaki ürün grubunu etkilediğini, geri çekme kararını kendileri verdiklerini açıkladı.

E-ticaret sitesi Amazon ise Türkiye''deki müşterilerine de aynı konuda uyarı mesajı gönderdi.

***

Hollanda''da Bill Gates tarafından finanse edilen yapay et üretim merkezi ise bilinmeyen bir sebeple tamamen yandı.

Pazartesi gecesi başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. Alevlerin birkaç metre yüksekliğe ulaştığı yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.

Ancak tüm müdahalelere rağmen yangın kontrol altına alınamadı ve Picnic aan de Zeerand adlı süpermarketin deposu tamamen kül oldu.

Yaklaşık 60 çalışanı bulunan çevrimiçi süpermarketteki yangın sırasında, binada kimsenin bulunmadığı belirtildi.

Hollanda''da 2015 yılında faaliyete geçen ve sadece internet üzerinden satış yapan Picnic, Almanya ve Fransa''da da genişlemek için 600 milyon euro destek sağladı.

Bu desteğin en büyük kısmının Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından karşılandığı açıklandı.

İnternet üzerinden hizmet veren süpermarket, Hollanda ve Almanya''daki 125 kentte elektrikli araçlarla servis yapıyordu.

***

Bir önemli açıklama da Avrupa Parlamentosu''nun Alman üyelerinden Christine Anderson''dan geldi. Anderson düzenlediği basın toplantısında, pilotların, aşı denilen genetik terapi sıvılarına mecbur edilmesi sebebiyle artık güvenli uçuş yapılamayacağı, pilotların ani kalp krizi geçirme ihtimali yüzünden facialar yaşanabileceği uyarısında bulundu.

***

Anderson''un açıklamaları sadece sosyal medyada yayınlandı. Zehirli kedi maması haberini Sputnik''te gördüm. Hollanda''daki yangın haberi ise BBC''de yayınlandı...

Türkiye''deki gazeteler ve televizyonlar, sanki sözleşmişçesine bu haberlere yer vermiyor...

Sadece medya değil siyasi partilerin gündeminde de insan hayatı ile doğrudan ilgili bu konular hemen hemen yok gibi... İklim değişikliği iddialarına bağlı olarak dayatılan politikalar da iktidar ve muhalefet tarafından sanki bilimsel gerçeklermiş gibi savunuluyor...

Oysa bilim bir tarikat değildir. Belirli merkezlerden "Büyük Sıfırlama" gibi siyasi projelere uygun olarak üretilen sahte verileri gerçek gibi kabul etmekle, bir tarikat şeyhinin saçmalamalarını tekrarlamak arasında hiçbir fark yoktur. İşin acı tarafı, siyasilerin de bu tarikatın söylemlerini sorgulamadan benimsemesidir...

Yazarın Diğer Yazıları