Büyük tepki toplamışlardı! O valiler hakkında flaş karar

Büyük tepki toplamışlardı! O valiler hakkında flaş karar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre, 41 ilin valisi değişti. Merkeze alınan valiler arasında iki isim ise dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları ile 41 ilin valisi değişirken, 18 ile yeni vali ataması yapıldı. 23 ilin valisi yer değiştirdi.

17 ilin valisi mülkiye başmüfettişi olarak merkeze alınırken, Muğla Valisi Esengül Civelek ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı.

O VALİLER MERKEZE ÇEKİLDİ

Merkeze alınan valiler arasında iki isim ise dikkat çekti. Nisan ayında düzenlediği basın toplantısında "Her türlü tedbir alınmasına rağmen maalesef sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Tüm arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize götürdüğü yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık." sözleri ile eleştirilen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş merkeze çekildi.

Konya'da Öğretmenler Günü töreninde Vali Cüneyit Orhan Toprak, öğretmen olduğunu düşündüğü bir kişiye bacak bacak üstüne attığı için sert tepki göstermişti. Olayın ardından yazılı bir açıklama yapan Vali Toprak, azarladığı kişinin bir öğretmen değil, yerel bir gazetede çalışan muhabir olduğunu duyurdu. Toprak da merkeze çekilen isimlerden biri oldu.