Büyük yarış başladı

İstanbul'da Kadir Topbaş'ın istifası, Ankara'da Melih Gökçek'in son kullanma tarihinin dolması gözleri yerlerine aday olacak isimlere çevirdi.

"Erken kalkan çok yol alır" misali ilk cesur adım Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'den geldi.

Hamzaçebi partisinin kararını beklemeden aday olduğunu açıkladı.

1953 Trabzon doğumlu Hamzaçebi 1974 yılında memur olarak girdiği Maliye Bakanlığı'nda Ankara ve İstanbul Defterdarlıkları da yaparak Gelirler Genel Müdürlüğü'ne kadar yükseldi.

Gazi Üniversitesi Maliye Bölümünde "Gelir ve Kurumlar Vergilerinin Entegrasyonu" konulu tezini vererek yüksek lisans yaptı.

Mülkiyeli bir bürokrat iken 2002 seçimlerinde Trabzon Milletvekili olarak 22. dönemde Meclis'e girdi, 23. dönemde de Trabzon'dan seçildikten sonra 24-25 ve 26. dönemlerde İstanbul Milletvekili seçildi.

Kariyeri yüksek bir siyasetçi olarak İstanbul gibi dev bir metropole aday olan Hamzaçebi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın ama daha önemlisi CHP İstanbul teşkilatı tarafından da sevilen biri.

AKP, MHP ve Meral Akşener'in yeni partisinin İstanbul için öne çıkan isimlerinin belli olmaması kuşku yok ki Hamzaçebi için büyük bir avantaj.

Gelelim Ankara'ya.

AKP'nin Ankara adayı merakla bekleniyor ki Melih Gökçek'in yerine aday olacak ismin seçimi kazanması için kariyeri büyük önem taşıyor.

AKP'de son zamanlarda öne çıkan bir isimden söz etmek istiyorum.

Doç. Dr. Selçuk Özdağ. İlk ve orta öğretimini Ankara İncirli İlköğretim Okulu ve Ankara Gazi Lisesi'nde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisi mezunu olan Selçuk Özdağ, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında 1997 yılında yüksek lisans, 2003 yılında da doktora eğitimini tamamladı. 2012  yılında ise Doçent oldu.

1975 yılında genç bir üniversite öğrencisi olarak Manisa Ülkü Ocakları'nda başlayan siyasi faaliyetleri, kuruluşunda etkin rol aldığı Büyük Birlik Partisi'nin çeşitli kademelerinde 17 yıl boyunca devam etti ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından sonra BBP'den ayrıldı.

12 Eylül 2010 referandumunda Evet oyu için yoğun yapan Erdoğan'ın dikkatini çekti ve 11 Haziran 2011 seçimlerinde 24. dönem Manisa Milletvekili seçildi. Meclis Millî Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği, TBMM Çevre Komisyonu Üyeliği, TBMM Darbeleri İnceleme, Araştırma Komisyonu Üyeliği, TBMM Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Üyeliği yaptı.

26. dönem Manisa Milletvekili seçilen Özdağ, 12 Eylül 2015 tarihinde Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yaptı. Özdağ'ın yayınlanmış 5 adet kitabı var.

Özdağ'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterileceği AKP kulislerinde yoğun şekilde konuşulmaya başlandı.

Gerek Hamzaçebi gerekse Özdağ İstanbul ve Ankara için partileri adına doğru aday olacaktır ki kısa özgeçmişleri ile size tanıtmaya çalıştım.

Yine CHP'den bir isim kulislerde öne çıkmaya başladı Muharrem İnce. CHP Genel Başkanlığı'na da aday olan İnce'nin Ankara'ya adaylığı konuşuluyor ama şansı yok denecek kadar az. Çünkü Genel Merkez bir yana CHP'nin Ankara teşkilatına çok uzak bir isimdir Muharrem Bey. Kaldı ki kendisinin de bu konuda bir açıklaması bulunmuyor.

Önümüzdeki günlerde kulislere yansıyan Belediye Başkan adaylarını sizlere tanıtmaya devam edeceğim.

Yazarın Diğer Yazıları