Büyükçekmece Belediye Başkanı’ndan Mevlüt Uysal’a: “Yalan söylüyor”

Büyükçekmece Belediye Başkanı’ndan Mevlüt Uysal’a: “Yalan söylüyor”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, AKP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın, “İBB’nin TÜYAP yakınına konuşlandırmak istediği” çöp aktarma istasyonu hakkındaki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, AKP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal’ın, “İBB’nin TÜYAP Fuar Merkezi’nin yakınına konuşlandırmak istediği” çöp aktarma istasyonu hakkında dile getirdiği sözlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Cadde Gazetesi’nden Emrah Öztürk’ün haberine göre, Uysal’ın bu konuda “yalan söylediğini” ileri süren Akgün, Uysal’la yaptığı görüşmelerin hepsinde TÜYAP Fuar Merkezi civarına çöp toplama istasyonu kurulmasının mümkün olmadığının altını çizdiğini; istasyon için Karaağaç Köyü arkasındaki bir yeri önerdiklerini kaydetti.

AKGÜN: “UYSAL, YALAN SÖYLÜYOR”

Akgün, Mevlüt Uysal’ın ifadeleri üzerine Cadde Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emrah Öztürk’e şunları anlattı: “Yalan söylüyor. Kendisiyle görüşmelerimin hepsinde, ‘TÜYAP Fuar Merkezi uluslararası bir arenadır; biz burayı büyük meşakkatlerle Türkiye’ye kazandırdık; her yıl burada dünyanın bütün ülkeleri boy gösteriyor. Onlara ülkemizi tanıyor, bizi dünyayla buluşturuyor. Çöp depolama istasyonu kuracağınız yer TÜYAP Far Merkezi’nin önü olamaz. Biz daha önce size bildirdik. Adamlarınızı gönderecektiniz, bana öyle söylemiştiniz’ dedim. Ama gelmediler. Nezaket kuralları içinde, ‘Bize hiç sormadan orada çöp depolama istasyonu kurmaya başladınız. Bu olmaz Sayın Başkanım dedim. Karaağaç Köyü’nün arkasında yeşil bayıra bakan noktada yerinizi göstereceğim bana elamanlarınızı gönderir misiniz?’ dedim. ‘Hemen göndereceğim’ dedi. Marmara Belediyeler Birliği Encümeni Toplantısı’nda bunu söyledi. Gelen giden yok. Her zaman olduğu gibi kafalarına koydukları projeyi olduğu gibi yapmaya devam ediyorlar. Ama yaptırtmayacağız. Boşuna uğraşmasınlar.”

MEVÜT UYSAL NE DEMİŞTİ?

Uysal, AK Parti Büyükçekmece Teşkilatı’nın önceki ve şimdiki üyeleriyle buluştuğu toplantıda, Marmara Belediyeler Birliği’nde başkan ve başkan yardımcılığı görevlerini yürüttüklerini belirttiği Akgün’e şu sözlerle yüklenmişti: “İsmim Büyükşehir’den Büyükçekmece için geçtiği zaman Akgün, Marmara Belediyeler Birliği’nin toplantısında, ‘Başkanım, Büyükşehir olarak TÜYAP’ın oraya çöp aktarma istasyonu yapıyorsunuz ayıp olmuyor mu?’ dedi. Ben de, ‘Başakşehir’de 8,5 sene ilçe belediye başkanlığı yaptım, sen benden daha tecrübelisin, bu meseleyi niye böyle söylüyorsun? İlçenin çöplerini sen nereyi gösterirsen orada alırız. Niye böyle söylüyorsun?’ dedim. Başakşehir Belediyesi çöp aktarma istasyonu için İBB’ye Kayabaşı’nda ormanın kenarındaki bir köşeyi gösterdi, oraya yapılıyor. Büyükçekmece’yi alırsak, en iyi yeri tespit edip oraya yaparız.”