"Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü'nde ne yapılıyor?"

"Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü'nde ne yapılıyor?"
Düzenlediği basın toplantısında Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü'nde sahte tutanak tutulduğunu iddia eden CHP'li Engin Altay, "An itibariyle Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’nde ne yapılıyor? Bir emniyet müdürlüğünün etrafı otobüslerle neden çevrilir?" dedi.

AKP’nin itirazı üzerine Maltepe’de yeniden sayılan sandıklar için İstanbul’a gelen CHP TBMM Grubu, İstanbul’da yaşananlarla ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantı sonrasında basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Maltepe’de sürecin uzatılmaya çalışıldığını belirterek, “CHP TBMM Grubu İstanbul’a geldi. Demokrasi nöbeti tutuyor bildiğiniz gibi. Sayın Genel Başkanı’mız da bugün bu nöbete katılacak. Hukuki bir süreç, siyasallaştırılmak suretiyle siyasal bir süreç Türkiye’ye yaşatılıyor. Ancak şunu söylemek isteriz ki Büyükçekmece’de seçmene taciz, Maltepe’de sayıma fren yapılıyor. Bilinçli bir şekilde Maltepe’de ikinci defa sayılan oyların, sayım işleminde yavaşlatma işlemi yapıldığını görüyoruz. Gerek oyların tamamı gerekse geçersiz oyların sayımına hükmedilen geçersiz oyların sayım ve ayrım işlemi tamamlanmışken Maltepe’de henüz sayım işlemi tamamlanamadı. Burada bir engelleme işlemi, süreci zamana yayma kastı arıyoruz” ifadelerini kullandı.

"BÜYÜKÇEKMECE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE NE YAPILIYOR?"

Büyükçekmece’de polislerin düzenlediği sahte seçmen operasyonu ve sonrası hakkında çarpıcı iddialarda bulunan Engin Altay, “Büyükçekmece’deki olay vahim ötesi. Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’nün etrafında ayrıca bir emniyet koridoru var. Polisler içerideki polisleri koruyor. Onlarca çevik kuvvet otobüsüyle ablukaya alınmış durumda. Polis binasının etrafına polislerden bir duvar örülmüş. Çok merak ediyorum. An itibariyle Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’nde ne yapılıyor? Bir emniyet müdürlüğünün etrafı otobüslerle neden çevrilir? Bunu anlamış değiliz. Bize bazı bilgiler geliyor. Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polislerin vatandaşların evlerine yaptığı ziyaretlerde vatandaşların polislerin zorlamasına rağmen imzalamadığı tutanakların yerine sahte tutanakların tutulduğuna dair ciddi bilgi ve emare var. Bu konuda yetkililerden bir açıklama bekliyoruz” şeklinde konuştu.