Büyükerşen’den Rize Belediyesi’ne gönderme

Büyükerşen’den Rize Belediyesi’ne gönderme
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, tramvay çalışmaları sebebi ile bölgede bulunan ağaçların sökülerek koruma altına alındığını açıkladı. Büyükerşen’in açıklamasının Rize’de asırlık çınarların kesilmesinden sonra gelmesi dikkat çekti.

Serkan TALAN / Yeniçağ

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, tramvay yolu yapımı çalışmalarında hiçbir ağacın kesilmediğini ve bölgedeki ağaçların sökülerek koruma altına alındığını açıkladı.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Büyükerşen, “Tramvay hattı çalışmalarımız sırasında hiçbir ağacımız kesilmemekte olup, ağaçlar uygun ekipmanlar ile sökülerek seralarımızda koruma altına alınıyor. Bu ağaçlarımızı çalışmalar tamamlandığında yeni hat güzergahlarımız üzerinde veya farklı alanlarda mutlaka değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

buyukersen-agac.jpg

RİZE’DE ASIRLIK ÇINARLARI KESMİŞLERDİ

Büyükerşen’in ağaçlar ile ilgili yaptığı açıklamanın Rize’de asırlık çınarların kesilmesinden sonra gelmesi ise dikkat çekti. AKP'li Rize Belediyesi, Merkez Çarşı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 2 asırlık çınar ağacını, taksi durağının önünü kapattığı ve araç yolunu daralttığı iddiasıyla kestirmişti.

İlgili Haberler