Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Kayserispor'u mağlup etti

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Kayserispor'u mağlup etti
Süper Lig'in 3. haftasında Kayserispor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u ağırladı. Özellikle son bölümü büyük heyecan içinde geçen maçı Erzurumspor 3-1 kazandı.

Erzurumspor'dan 3 gollü galibiyet

Süper Lig'in 3. haftasında Kayserispor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaştı.

Maçın ilk dakikalarında oyun üst üste çalınan faul düdükleri nedeniyle durdu.

6. dakikada Erzurumspor atağında Novikovas orta alandan derinlemesine bir pas yolladı, Rashad Muhammed hareketlendi ancak Lung kalesini terk edip topun sahibi oldu.

Maçın ilk 10 dakikası içinde Erzurumspor oyunu rakip yarı alana yığmaya çalışırken, Kayserispor ise kendi yarı alanından çıkmaktan zorlandı.

12. dakikada sol kanattan kullanılan taç atışı sonrası Novikovas'ın yerden ortasında Obertan önünü açtı ve sert vurdu, köşeye doğru giden topu Lung kornere çeldi.

13. dakikada Obertan'la Erzurumspor net bir atak yakaladı. Devamında kullanılan köşe vuruşunda konuk ekip tehlike yaratamadı.

16. dakikada  Sağ kanattan gelişen Kayserispor atağında Miguel Lopes'in ortaladığı topu uzaklaştırmak isteyen Hasan Hatipoğlu ters bir vuruş yaptı, top direğin dibinden kornere çıktı.

18. dakikada Kayserispor çok adamla çıktı. Kanga'nın ceza alanından geriye doğru çıkardığı topa Hasan Hüseyin gelişine vurdu ancak savunmadan döndü.

Bu pozisyondan 3 dakika sonra Kayserispor'da Yasir'in sol kanattan taşıyıp içeri çevirdiği topu Lennon bıraktı, bir kez daha Hasan Hüseyin ceza alanı dışından vurdu ancak top bu kez farklı şekilde üstten auta çıktı.

29. dakikada Erzurumspor akınında İbrahim'in taşıdığı topa Emrah dokundu, gerilerden gelen Rashad Muhammed'in bekletmeden vuruşunda savunmaya da çarpan top direğin yanından kornere çıktı.

33. dakikada Kayserispor'un kaleyi cepheden gören bir noktadan kullandığı serbest vuruşta Muğdat dokundu, Hasan Hüseyin'in yerden sert şutunda top direğin dibinden dışarı gitti.

38. dakikada sağ kanatta topu alan Emrah Başsan içeriye doğru kat etti ve ceza alanına girmeden şutunu çekti ancak top farklı şekilde üstten auta gitti.

Erzurumspor ilk yarının son bölümünde oyunda kontrolü eline alırken golü bulan taraf oldu. 41. dakikada Novikovas'ın müthiş pasıyla topla buluşan Muhammed, kaleciyele karşı karışıya kaldı ve yerden bir vuruşla topu ağlara yolladı. 

Erzurumspor, 45+2. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Erzurumspor etkili paslarla atağa çıktı. Sağ kanatta topu alan Emrah Başsan'ın ortaladığı topa gerilerden gelen Novikovas, penaltı noktası üzerinden gelişine nefis vurdu ve golünü attı. İlk yarı, golün ardından sona erdi.

İKİNCİ YARI

55. dakikada Kayserispor'da Miguel Lopes sağ kanattan ortaladı, savunmadan seken topu arka direkte Yasir kaleye yollamak istedi. Araya giren Murat Uçar'a çarpan top kornere çıktı.

Bu pozisyondan bir dakika sonra ise Hasan Hüseyin'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşuna ön direkte Sapunaru kafayı vurdu, top diğer taraftan dışarı gitti.

60. dakikada sol kanatta topla buluşan Pedro Henrique çaprazdan, ceza alanına girmeden vuruşunu yaptı. Top direğin üzerineden auta çıktı.

Erzurumspor maçın son yarım saatinde biraz daha geriye çekildi. Kayserispor oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışıyor.

Maçta 73 dakika geride kalırken Kayserispor çektiği 7 şutta da isabet bulamadı. Erzurumspor ise 11'de 6 isabetle oynuyor.

76. dakikada BB Erzurumspor kendi sahasında kaptığı topla kontra atağa çıktı. İkiye bir pozisyonda Rashad Muhammed hızla taşıdığı topu rakip ceza alanı önünde takım arkadaşına gönderemedi.

78. dakikada Erzurumspor 3. gole çok yaklaştı.Kaan'ın kullandığı serbest vuruşta Lung son anda topu çeldi. Devamında Novikovas'ın kale ağzına çevirdiği topa Rashad Muhammed yakın mesafeden istediği vuruşu yapamadı. 

81. dakikada Sol kanattan ceza alanına sokulan Pedro Henrique, Murat Uçar'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Pedro Henrique topu ağlara yollayarak skoru 2-1'e getirdi.

Kayserispor maçın son bölümünde üst üste net fırsatlar kaçırdı. 87. dakikada Kayserispor'da Kvrzic bir kez daha sağ kanattan atak geliştirdi, son çizgiden içeri çevirdiği topa bomboş durumdaki Kanga vurdu. Kaleci Farnolle direk dibinde mutlak golü önledi.

Bu pozisyondan bir dakika sonra ise  Kayserispor'un kullandığı köşe vuruşu sonrası arka tarafa açılan topa boş durumdaki Pedro Henrique gelişine vurdu, top farklı şekilde üstten auta çıktı.

Erzurumspor, 90+5. dakikada skoru belirleyen golü attı. Sissoko'nun golüyle maç 3-1 sona erdi.

Ayrıntılar geliyor...