"Büyükşehirlere kayyum atamaya kadar gider"

"Büyükşehirlere kayyum atamaya kadar gider"
İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı Dr. Suat Sarı, İBB Meclisi'nde Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin üye sayısına yönelik değişikliğe "Mevcut hatları işletemeyen belediye yönetimine kayyum atamaya kadar giden bir sürece şahit olabiliriz" diyerek tepki gösterdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile 11'i büyükşehir belediyesi, 10'u hükümet tarafından belirlenen 21 üyeden oluşan UKOME'lerdeki üye sayısı 27'ye çıktı.

Yönetmelik ile UKOME'lerde 11 olan büyükşehir belediye temsilcisi sayısı sabit kalırken hükümet tarafından belirlenen kurum yöneticisi sayısı 16'ya yükseldi.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı ve İBB Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı, yönetmelik değişikliğine tepki göstererek şunları söyledi;

"KAYYUMA KADAR GİDEBİLİR"

"Bu karar ile büyükşehirleri yöneten belediye başkanları, ulaşım ve trafik planlaması yapamaz. Belediye yönetimi, kent içi trafiğinde kavşak yapma, trafik sinyalizasyonu kurma kararını dahi alamayacaktır.

Kent içinde otopark tesis edemeyecek, ücretlerine zam yapamayacak. Kent genelinde; taksi, dolmuş, minibüs, otobüs tarifelerini belirleyen otorite olmaktan çıkacak. Yeni taksi plakası, dolmuş, minibüs hattı devreye sokamayacak ve bunlardan gelecek gelirlerden mahrum olacak.

Kendi işlettiği İETT ve metroların tarifelerine yakıt, işçilik zamları gelse dahi zam yapamayacak. Hizmet üretmekte zorlanan, çöpleri toplayamayan, şehir hatları vapurlarının çalışmadığı, yeni metro inşa edemeyen, mevcut hatları işletemeyen belediye yönetimine kayyum atamaya kadar giden bir sürece şahit olabiliriz."