"Büyüksün reisim" diyen Barış Saylak müdürlüğe atandı!

"Büyüksün reisim" diyen Barış Saylak müdürlüğe atandı!
Yerel seçimlerde CHP'den istifa edip AKP'ye geçerek aday olan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede "Büyüksün reisim, elini öpmeye geleceğim" diyen Barış Saylak, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü olarak atandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Muğla Milas'ta CHP'den belediye başkanı adayı iken istifa ederek AKP'ye geçen Barış Saylak, yayımlanan kararname ile görevden alınan Şakir Fırat Erkal'ın yerine Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü olarak atandı.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMESİ GÜNDEM OLMUŞTU 

Yerel seçimlerde Muğla'nın Milas ilçesinde AKP adayı olan Barış Saylak'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi geniş yankı uyandırmıştı. 

"ELİNİZİ ÖPMEYE GELİYORUM"

Saylak, görüşmede "Baş tacısınız, Reis'im elinizi öpmeye gelmek istiyorum" ifadelerini kullanmış, Erdoğan da buna karşılık olarak "Annenin babanın elini öp" yanıtını vermişti.

"ÇOK BÜYÜKSÜN REİS"

AKP grup toplantısına katılmak istediğini beyan eden Saylak, telefonu kapatırken "Büyüksün Reis'im, büyük" ifadelerini kullanmıştı.

Barış Saylak kimdir?

1967 yılında Milas’ın Meşelik köyünde doğan Barış Saylak, ilkokulu Meşelik köyünde, ortaokul ve liseyi Milas’ta okudu. 1984 yılında eğitime başladığı Ankara Üniversitesi Veterinerlik fakültesinden 1989 yılında mezun olan Saylak, 26 Şubat 1990 tarihinden istifa ettiği 20 Ekim 2013 tarihine kadar Milas Belediyesi'nde Veteriner Hekimlik göreviyle birlikte 2 yıl başkan yardımcılığı, 14 yıl encümen üyeliği, 3 yıl nikah memurluğu yaptı.

1 Nisan 2014 yılından itibaren Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas Mezbaha Tesislerinde sorumlu yönetici olarak görev yapan Saylak, 12 Kasım 2018 yılında AKP Belediye Başkan adaylığı için yapmış olduğu görevinden istifa etti. Saylak, öğretmen Aysel Saylak ile evlidir.

baris-saylak.jpg

"Büyüksün reisim" diyen Barış Saylak müdürlüğe atandı!

Barış Saylak, 2019’da yapılan yerel seçimlerde AK Parti Muğla Milas Belediye Başkan Adayı olmuştu.

İlgili Haberler