Buzağı hırsızlarına jandarmadan şok operasyon

Buzağı hırsızlarına jandarmadan şok operasyon
Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde 3 farklı köyün ağıllarından buzağı çalındı. Hayvan sahiplerinin olayı fark etmesi üzerine Jandarmaya verilen ihbarla olay yerine gelen Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT) çalışma başlattı. Jandarma ekipleri etrafta bulunan güvenlik kameralarına bakarak 3 şüpheliden 2 si yakalandı, diğer şüpheli için arama kaydı oluşturuldu.

DHA'nın haberine göre, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Gülçayır, Hamamkarahisar ve Nasrettin Hoca mahallerindeki ağıllardan 21 günlük, 2 aylık ve 6 aylık olan 3 buzağı çalındı.
Hayvan sahiplerinin Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurmaları üzerine Eskişehir Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) çalışma başlattı.
JASAT ekipleri buzağı çalan şüpheliler S.K., F.U. ve T.G.’yi güvenlik kamerası kayıtlarından tespit etti. Şüphelilerin Afyonkarahisar’dan kiraladıkları araçla hırsızlık yaptıkları belirlendi.
Çay ve Sultandağı ilçelerindeki evlerine baskın yapılan şüphelilerin Artvin’in Hopa ilçesinden Gürcistan’a kaçmaya çalıştıkları anlaşıldı.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLADI

Bunun üzerine Artvin Jandarma Komutanlığı ile ortaklaşa düzenlenen operasyonda şüphelilerden S.K. ve F.U. sınır kapısında üzerlerinde 11 bin 600 lira ile yakalanarak gözaltına alındı. Sivrihisar Cumhuriyet Savcılığı’nca SEGBİS üzerinden ifadeleri alınan 2 şüpheli çıkarıldığı mahkemece, ‘hayvan hırsızlığı’ suçundan tutuklanarak Arhavi Cezaevi’ne gönderildi.
Şüpheli T.G.’nin yakalanması için çalışmalar sürerken, Sivrihisar’ın Hamamkarahisar Mahallesi’nden çalınan 21 günlük buzağı bulunarak, sahibine teslim edildi.

GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI
Şüphelilerin ağıllardan buzağı çaldığı anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde bir evin bahçe duvarından içeri giren 2 kişinin buzağıyı duvardan aşağı indirip götürdüğü görülüyor

buzagi-hirsizlari-gurcistana-kacarken-yakalandi-3894-dhaphoto1.jpgbuzagi-hirsizlari-gurcistana-kacarken-yakalandi-3894-dhaphoto2.jpg