Buzdolabınızı bu yöntemlerle pırıl pırıl yapabilirsiniz! Temizlik hastası ev hanımı sırlarını bir bir açıkladı…

Buzdolabınızı bu yöntemlerle pırıl pırıl yapabilirsiniz! Temizlik hastası ev hanımı sırlarını bir bir açıkladı…
Mutfakların demirbaşlarından biri olan buzdolapları, gerek yiyeceklerin sağlıklı şekilde muhafaza edilmesi gerek soğutma ve depolama işlemlerinde hepimizin eli ayağı. Hâl böyle olunca buzdolabı hijyeni de mutfak temizliğinde önemli yer tutuyor. Siz de buzdolabınızı pratik ve kolay şekilde tertemiz yapmak istiyorsanız sizin için derlediğimiz bilgilere göz atmalısınız!

Her türlü yiyecek ve içeceğin hazırlandığı mutfaklar, bütün gıda ürünleriyle doğrudan temas ettiğinden bu alanın temizliği sağlık için kritik önem taşıyor. Hemen hemen her gıdanın saklandığı buzdolaplarının temizliği de mutfak hijyeninin başında bulunuyor. Bu durum gözünüzü korkutmasın! Buzdolabı temizliğinde kullanabileceğiniz pek çok pratik yöntem var. Peki, siz de buzdolabını daha pratik bir şekilde temizlemenizi sağlayacak püf noktaları öğrenmeye hazır mısınız?

SİRKE VE KARBONATIN DOĞAL GÜCÜNDEN YARARLANIN

Buzdolabı temizliğinde kimyasal kullanmadan da temizlik ve hijyeni sağlamak oldukça kolay:

Temiz su ile doldurulmuş kovaya 4 çorba kaşığı sirke ya da 2 çorba kaşığı karbonat ekleyerek karıştırın.

Önceden boşalttığınız ve raflarını çıkardığınız buzdolabının içini hazırladığınız karışımla silin ve bir bez yardımıyla kurulayın.

Çıkardığınız parçaları da aynı karışımla temizleyebilirsiniz.

BUZLUK TEMİZLİĞİNİ UNUTMAYIN

Buzdolabı temizliğinin en önemli parçalarından biri de şüphesiz buzluk temizliği. Eğer kullandığınız buzdolabı no frost özelliğe sahipse buzdolabının içini temizlemekte kullandığınız karışımı sprey şişesine doldurabilirsiniz.

Eğer statik bir buzdolabınız varsa:

Buzluğu temizlemeden önce buzlukta karlanma mevcutsa buzları mutlaka eritmelisiniz. Bu işlemi yaparken buzdolabı fişini çıkarmayı unutmayın.

Buzluktaki buzlar eridikçe dondurucu kısmının altında bulunan tepsi suyla dolar. Bütün buzlar eridikten ve tepsi boşaltıldıktan sonra buzluğu sirkeli veya karbonatlı suyla silip kurulayabilirsiniz.

BUZDOLABINI KOKULARDAN ARINDIRIN

Buzdolapları, elektrik kesintisi gibi durumlarda içerisindeki yiyeceklerin sıcaklık nedeniyle bozulmasıyla kötü ve yoğun bir kokuya sahip olabiliyor. Bu gibi durumlarda buzdolabını detaylı şekilde beyaz sabunla ve suyla temizledikten sonra kötü kokuyu gidermek için küçük bir kase ya da fincana koyduğunuz taze kahveyi dolaba yerleştirebilirsiniz. Eğer uzun süre evde kalmayacaksanız ve buzdolabınızı tamamen boşalttıysanız dolabın koku yapmaması için buzdolabını fişte bırakabilir veya fişini çektiğiniz dolabın kapağını hafif aralık bırakabilirsiniz.

 

 

İlgili Haberler