Çalımbay: "Trabzonspor'un değişime gitmesi lazım"

Çalımbay: "Trabzonspor'un değişime gitmesi lazım"
Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor’un bir değişime gitmesi gerektiğini belirterek, “Trabzonspor’da ben geldiğimden beri bir sıkıntı var" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi.

"Belki iki hafta sonra daha değişik açıklamalar yapacağım” diyen Çalımbay, sözlerine şöyle devam etti:

“Benim burada yaşadığım sıkıntıları kimse bilemez. Benim ağzımdan hiçbir zaman şu oldu, bu oldu maddi sıkıntı yaşandı diye bir şey duyulması mümkün değil. Kim yazıyorsa benimle ilgili yazmasın, gündeme getirmesin. Herkes takımıyla ilgilensin ve sahip çıksın. Oyuncular bu konulardan yüzde yüz etkileniyor. Hepsi şu anda ne yapacakları konusunda bir kararsızlık içinde duruyorlar. Kimse farkında değil buradaki önemli şey takımla ilgilenilmesi ve önümüzdeki yıldan çok kalan 3 maça motive olunması. Bunun için de aylar var. Takıma ihtiyaç neyse yapılır, görüşmeler yapılır. Ama camiadan da yoğun bir şekilde kalan 3 maça konsantre olunmasını istiyoruz.”

"TRABZONSPOR'UN BİR DEĞİŞİME GİTMESİ LAZIM"

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz'ın inanılmaz şekilde fedakarlık yaparak oynadığını dile getiren Çalımbay, “Bir kere Burak tam net şekilde sağlam bir şekilde oynasaydı biz bambaşka olurduk. Onun için Burak'a kimsenin bir şey söyleme hakkı yok bence. Burak hakikaten her şeyini verdi, zaten sağlam olsaydı gol krallığını da yüzde yüz alıp gitmişti. Biz onun ne sıkıntılarla oynadığını biliyoruz. Oynamadığı maçlarda çok sıkıntı yaşadık. Demek değildir ki Rodallega ya da N'Doye çok iyi değil. Ya da onlardan istediğimiz şeyi alamıyoruz. Oynadığı maç ve attığı gol sayısına bakın. Burada Burak'ın konuşulacağına ona sahip çıkılması gerekiyor. ‘Futbolcuların sıkıntısı var' diyorum. Burak ‘benim gelmem nasıl doğruysa gitmem de doğru olabilir' diyor. Bu doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Ama Burak'ı buraya getirmek doğru değil. Bunların önünü kesmek gerekiyor. Biz hala futbolcu arkadaşlarımız iletişimsizlikten sıkıntı yaşıyor. Çıkıp, ‘Üç maçımız kaldı' demiyoruz. Geçen hafta ben rica ettim başkandan geldi konuştu. Onun için buradaki konu oyuncularımızın maçlara konsantre olması. Önümüzdeki sene ne olacağı konusu ile uğraşmamaları gerekiyor. Üç maçtan sonra zaten herkes serbest. Geçen hafta öze dönüş dediler, tamam öze dönüş olabilir. Ben de kabul ediyorum. Trabzonspor'un bir değişime gitmesi lazım. Trabzonspor'da ben geldiğimden beri bir sıkıntı var maddi sıkıntı, büyük oranda maddi sıkıntı. Bu takımı etkilemiyor diyemezsiniz, kesinlikle etkiliyor. Çünkü özellikle yabancı arkadaşlarımız para kazanmaya geliyor. Parasını almadığı zaman tabi ki onlardan etkilenecek. Bunlar gayet normal şeyler. Niye etkilenmesin, bu da sahaya yansıyor. Biz de diyoruz ki artık olan olmuş ortada bir gerçek var. Başkan başladığı zaman bir sıkıntı vardı ve başkan uğraşıyor. Ortada bir gerçek var; sıkıntı var. Onun için de oyuncu arkadaşlarımızı üç maça motive etmemiz gerekiyor. Her maça her antrenmanlara huzurlu bir şekilde çıkması gerekiyor. Onun için de bizim uğraşmamız gerekiyor. Önemli olan oyuncu arkadaşlarımızı çok iyi motive edip maçlara hazırlamamız gerektiği” dedi.