Çalışan emeklilerden sonra sıra onlarda... Bunu yapan emeklilere 5000 liralık ikramiye ödenmeyecek!

Çalışan emeklilerden sonra sıra onlarda... Bunu yapan emeklilere 5000 liralık ikramiye ödenmeyecek!
9 Ekim tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere kasım ayının ilk yarısında 5000 lira ikramiye ödeneceğini açıklamıştı. Çalışan emekliler ikramiye kapsamının dışında tutulurken, bu yola başvuranlar için de ikramiye ödemesi yapılmayacak.

28 Mayıs seçimlerinin ardından emeklilere Temmuz ayında yalnızca yüzde 25 oranında enflasyon farkı veren hükümet, bu artışı kök maaşlara yansıtarak milyonlarca emekliyi kapsam dışında bırakmıştı.

Mart ayından bu yana 7 bin 500 lira almaya devam eden ve ülkedeki yüksek enflasyon karşısında maaşları eriyen milyonlarca emekli, ekim ayında yapılacak bir ek zam için yetkililerden açıklama bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım tarafından daha önce Ekim ayında en düşük emekli maaşlarına zam yapılacağı söylense de, son kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilerin zam umuduna kapıyı tamamen kapattı.

EMEKLİYE ZAM DEĞİL SADAKA VERİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı şerefine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin liralık ikramiye dağıtılacağını söyleyen hükümet, bu şekilde emeklilerden gelen tepkiyi yıl sonuna kadar baskılamayı amaçlamakta.

Emekli ücretlerine daha önce söz verildiği gibi Ekim ayında ek zam yapılsaydı, yaşanan artış Ocak ayında yapılacak zam oranını da etkileyecekti. Bir başka deyişle hükümet yıl sonu itibarıyla emekliye yüksek bir zam yapmış olsa da, enflasyonun devam etmesi nedeniyle emekliler yeni yıla sefalet maaşıyla girmeye devam edecek.

Bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek ikramiyeler için son ödeme tarihinin 15 Kasım olduğunu aktaran Erdoğan, ikramiye uygulamasından çalışan emeklilerin faydalanamayacağını söyledi.

BU YÖNTEMİ UYGULAYAN EMEKLİLERE İKRAMİYE ÖDENMEYECEK

Mevcut maaşı ile geçinemeyen ve hayatını idame etmek için çalışmak zorunda kalan emekliler, kasım ayında ödenecek 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamazken, bu uygulamada yan yollara sapılmaması için hükümetin yeni uygulama planı ortaya çıktı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, halihazırda bir sigortalı işte çalışan ve ikramiye alabilmek için işten çıkış gösterecek emeklilere ikramiye ödenilmeyeceğini belirtti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan uzman isim "Çalışmayan emeklilere 5.000TL ödenecek açıklamasından sonra, ''öyleyse sigorta çıkışımı yapayım, 5.000TL'mi alayım'' diye düşünenlerin, uygulamada belirlenecek milat bir tarih belirlenerek önüne geçileceğini düşünüyorum... Örneğin 30.09.2023 sonrasında çalışmayanlar gibi..." ifadelerini kullandı.

twit-2.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar