En düşük emekli maaşı ne kadar olacak

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak
Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'sürpriz zam' mesajı vermişti. Bakan Bilgin 1 Mayıs tarihini işaret ederek sürprizi açıklayacağını belirtmişti.

Gözler yarına çevrildi. Müjde bekliyorlar

Milliyet''in haberine göre, “Temmuz ayında sürprizimiz olacak. En düşük emekli maaşında artışa gidilecek” diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, herhangi bir rakam paylaşmamıştı. Bilgin 1 Mayıs’ta yapacağı konuşmada bunu duyuracağını dile getirmişti. 

"RAHATLAMA YARATACAK"

''Enflasyon üzerinden bir hesaplama mı yapılacak?'' sorusuna Bakan Bilgin, “Elbette içinde enflasyon olacak. Ağırlıklı olarak sosyal refah düzenlemesi olarak değerlendirmek gerekir. Enflasyonun tahribatını önleyecek bir düzenleme, çok ciddi bir rahatlama yaratacak” ifadesini kullanmıştı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ise en düşük emekli maaşı ile ilgili olası senaryoları anlattı. Kaya şu ifadeleri kullandı:

"Aldığımız kulis bilgilerine bakacak olursak emekli maaşları ocakta 2 bin 500 liraya yükseltilmişti. 2 bin 500 liranın üzerine çıkması öngörülüyor. Temmuz ayında geldiğimizde muhtemelen 2 bin 750 lira ile 3 bin lira arasında artış söz konusu olacak."

EK GÖSTERGE 

Ek göstergelerle ilgili Bakan Bilgin mayıs ayı içerisinde tamamlanacağını işaret etti. 11 Mayıs’ta 3600 ek gösterge komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirecek. 11 Mayıs’ta yapılacak toplantıda ek göstergenin kapsamı tamamlanmış olacak. Burada ek gösterge kapsamında olmayan memurların sisteme dahil edilip edilmemesi tartışılıyor. 11 Mayıs’ta bu netleşmiş olacak.

4 milyon aktif memurumuz yararlanmış olacak. Şu an 3 milyon 175 bin memurumuz aktif olarak ek gösterge kapsamındadır. Yaklaşık 850 bin civarında memurumuz ek gösterge kapsamı dışında. Bunların sisteme dahil edilip edilmemesi söz konusu olacak. Emekli memurumuz 2 milyon civarında. Toplamda 6 milyon aktif ve pasif memurumuzu ilgilendiren ek gösterge konusu mayıs ayında sonlanmış olacak.

 

İlgili Haberler