Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki sağlık çalışanları feryat etti. Salgınla mücadelenin şok gerçeklerini bir bir sıraladılar

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki sağlık çalışanları feryat etti. Salgınla mücadelenin şok gerçeklerini bir bir sıraladılar
İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde çalışan sağlık çalışanları, kalabalıklar önlenmiyor, salgınla sağlık çalışanları baş başa bırakılıyor, ölmeden çığlığımıza ses verin diye yakındı. Sağlık çalışanları acilen yapılması gereken 6 maddelik talep ve önerilerine de kulak verilmesini istediler.

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde çalışan sağlık emekçileri hastane yönetimi tarafından performans ve ek ödeme ücretlerinin ödenmemesi, döner sermaye adaletsizliği yaşadıkları gerekçesiyle daha önce hastane önünde protesto eylemi yapmışlardı.

ANKA'da yer alan habere göre, sağlık çalışanları 6 maddelik talep ve önerilerini kamuoyuyla paylaşarak, salgınla mücadelede kendilerine kulak verilmesini istediler.

"ÜÇ MAYMUNLA KARŞILAŞIYORUZ"

Sağlık çalışanları ek ödemeler ve özlük haklarıyla ilgili taleplerinin karşılığında somut hiçbir cevap alamamaktan yakınarak, “Lafa gelince büyük savaş verdiği söylenen sağlık çalışanları, söz konusu özlük hakları olunca üç maymunla karşılaşıyor. Kalabalıklar önlenmiyor, salgınla sağlık çalışanları baş başa bırakılıyor, ölmeden çığlığımıza ses verin” mesajını yayınladı. 

YAZILI AÇIKLAMA YAYIMLADILAR

Durumlarında iyileştirme sağlayamayan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi çalışanları bugün de yazılı açıklama yaptılar. “Türk milleti ve Devletimize çağrımızdır” başlıklı açıklamada, öncelikle İzmir depremi için başsağlığı dilendi. “Pandemi enkazının altında kalan sağlık çalışanlarının, kurtulacağı umudu ile beklerken, yöneticilerin yeni enkazları üzerlerine attığı” ifade edilen açıklamada, ülkede ikinci Covid-19 dalgası yaşanırken, bu savaşta sağlık çalışanları olarak tek başlarına kaldıkları vurgulandı.

"BASKILARA MARUZ BIRAKILDIK"

Yöneticilerin sağlık çalışanlarını muhatap almadan süreci başarı ile yönetemeyecekleri, baskı ve dayatma ile değil, tüm sağlık çalışanları ile aynı safta dayanışma ile sürecin yönetilebileceği vurgulanan açıklama, “Gelinen noktada Çam ve Sakura Hastanesi sağlık çalışanları olarak her türlü çağrıya rağmen yetkili sendikadan destek alınamaması üzerine mesaimizi aksatmadan ve hasta mağduriyetine sebep olmadan 5-6 Ekim 2020 tarihlerinde ‘geçinemiyoruz, tükendik’ haykırışımıza somut olarak hiçbir cevap verilmedi. Aksine kısıtlı hekim sayımız olmasına rağmen üzerimizdeki iş yükü artırılmakla beraber ciddi mobbing ve baskılara maruz bırakıldık.” denildi.

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi çalışanları 6 maddelik talep ve önerilerini de şu şekilde açıkladılar:

20551-48424.jpg