Camilerden korona virüs uyarısı

Camilerden korona virüs uyarısı
Türkiye'de 1 Haziran'dan itibaren başlanan normalleşme sürecinde vakalar artış göstermeye devam ediyor. Vaka sayısında artış yaşanan illerden biri olan Adana'da camilerden korona virüs uyarısıyla ilgili anons yapıldı.

Korona virüsün Türkiye'yi 11 Mart'tan itibaren etkisi altına almasının ardından bir dizi kısıtlamalar ve yasaklar getirildi. Bu yasak ve kısıtlamalar, yeni normal hayat adı altında maske, sosyal mesafe ve el hijyen kuralına uyulması ikazıyla 1 Haziran'dan sonra kaldırıldı. 

Ancak bu kurallara uyulmadığı için Türkiye'de 14 Haziran rakamlarına göre virüs tespit edilen kişi sayısı artmaya başladı.

Vaka sayının arttığı illerden biri olan Adana'da bir ilk yaşandı. Adana Valiliği gün boyu camilerden anons yaptırarak vatandaşları uyardı. Camilerden gün boyu "Dikkat korona virüs vaka sayısı arttığı için maske takalım, sosyal mesafeye uyalım, el hijyenini dikkat edelim" anonsları yapıldı.

Ancak bu anonsun yapıldığı sıralarda, vatandaşların maske takmadığı gibi, sosyal mesafe kurallarına da dikkat etmediği gözlendi.