Camilerin ibadete açılacağı tarih belli oldu. Camiler ne zaman açılacak? Camiler açılıyor mu?

Camilerin ibadete açılacağı tarih belli oldu. Camiler ne zaman açılacak? Camiler açılıyor mu?
Korona virüs salgınının ardından adım adım normalleşme sürecine girilirken, milyonlarca vatandaş, “Camiler ibadete ne zaman açılacak? Camilerde ne zaman toplu namaz kılınabilecek? Camiler ne zaman açılacak?” sorularını sıkça aratmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, camilerin 29 Mayıs'ta açılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Korona virüs tedbirleri kapsamında geçici bir süreliğine ibadete kapatılan camilerin açılacağı tarih belli oldu. Vatandaşlar, “Camiler ibadete ne zaman açılacak? Camilerde ne zaman toplu namaz kılınabilecek? Camiler ne zaman açılacak?” sorularını aratmaya başlarken, Erdoğan, camilerin 29 Mayıs'ta cuma namazıyla birlikte belirlenen şartlara uygun olarak açılacağını açıkladı.

0x0-cuma-namazi-nasil-kilinir-cuma-namazi-kac-rekattir-ve-hangi-dualar-okunur-1573195800037.jpg

Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamanın ilgili kısmı şu şekilde:

"29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilik ve müftülüklerce belirlenen şartları uygun olan camilerimizde ibadete açıyoruz. Bir süre sadece öğlen namazı kılınacaktır. Cemaatle namazı kurallar içerisinde ifade edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır."