Çamlıca Camisi projesindeki Hedef Yapı iflas etti

Çamlıca Camisi projesindeki Hedef Yapı iflas etti
Ekonomik sıkıntılardan iflas eden inşaat firmaları arasına biri daha eklendi. Çamlıca Camisi, Dünya Ticaret Merkezi ve Bakü Tiflis Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı başta olmak üzere birçok önemli projede yer alan Hedef Yapı’nın iflası resmiyet kazandı.

İstanbul merkezli inşaat firması Hedef Yapı’nın, 3 ay kadar önce Konkordato için başvuru yaptığı mahkemeden iflas kararı çıktı. Mahkeme tarafından üç aylık mühlet verilen Hedef Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi hakkında iflas kararı verildiği bildirildi. Emlakpencerem.com’da yayımlanan habere göre, İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 2018/1179 sayılı kararı kapsamında üç ay süre verilen Hedef Yapı için süre sona erdi. Mühlet sonrasında Mahkemece Hedef Yapı Sanayi ve Ticaret limited Şirketi'nin iflasına karar verildiği öğrenildi.

21 YIL ÖNCE 500 BİN TL SERMAYE İLE KURULDU

Hedef Yapı, 23 Eylül 1997 tarihinde 500 bin TL sermaye ile Fatih Kalpakçı, Tunis Kalpakçı ve Erkan Özdemir ortaklığında kurulmuştu.

DÜZELTME VE CEVAP HAKKI

İstanbul 1.Asliye Ticaret Mahkemesinin 2018/1179 Esas ve 21.01.2019 tarihli İFLAS kararı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17.Hukuk Dairesince 219/805 Esas no 2019/1769 No'lu 10.10.219 tarihi itibari ile kaldırılmıştır.

Buna ilişkin 1.Asliye Ticaret Mahkemenin 18.11.2019 tarihli kararı ile Konkordato süreci devamı ile tüm faaliyetleri devam etmektedir.

Aktiflerinin Pasiflerinden fazla olduğu bilançolarından aşikar olan firmamıza karşı verilmiş hatalı kararın geçte olsa düzeltilmiş olması Hedef Yapı ailesi olarak bizleri memnun etmiştir.

Bu maçla 22 yıldır hizmet ettiğimiz inşaat sektörü tüm paydaşlarına, çözüm ortağı tedarikçilerimize, tüm çalışanlarımıza, iş ve çözüm ortaklarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Saygılarımızla,

HEDEF YAPI SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.

İlgili Haberler