Can Ataklı: "Meral Akşener haklı çıktı"

Can Ataklı: "Meral Akşener haklı çıktı"
Korkusuz yazarı Can Ataklı bugünkü yazısında Tansu Çiller'le ilgili değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti lideri Akşener'in 11 Nisan 2017'deki programda Çiller'e ilişkin yaptığı tespitin doğru çıktığına dikkat çeken Ataklı, "Çiller Erdoğan'cı olmuş" dedi.

Deneyimli gazeteci Can Ataklı, bugünkü köşe yazısına AKP'nin Yenikapı mitingine katılan eski Başbakan Tansu Çiller'i taşıdı.

Çiller, miting sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada “Bugün bu milli şuurla buradayım. Karşımızda ve yakın zamanda seçimler var. Herkes bir söz söyler, ama son sözü millet söyler” demişti.

Okuyucularına 11 Nisan 2017'de Meral Akşener ile yaptığı programı hatırlatan Ataklı, İYİ Parti liderinin "Tansu Çiller 'evet' cephesinde" şeklindeki sözlerine dikkat çekti ve "Akşener'in söylediklerini doğru çıktı, Çiller sıkı bir Erdoğan'cı olmuş" ifadelerini kullandı.

Can Ataklı'nın 'Akşener haklı çıktı' başlıklı yazısından dikkat çeken kısımlar şöyle:

"Halk TV'de program yaparken geçen yıl 11 Nisan'da Meral Akşener'i konuk etmiştim. Akşener programın sonuna doğru Tansu Çiller'in de evet cephesinde olduğunu ileri sürmüştü.

Ben de ertesi gün yazdığım yazıda şöyle demiştim;

'Çiller gibi bir merkez sağ liderinin demokrasiyi, hukuku, insan hak ve özgürlüklerini tamamen ortadan kaldıracak bir anayasa değişikliğine evet demesini açıkçası aklım almadı. Demek geçen yıllar içinde bazı menfaatler ağır basmış. 96 yaşındaki Nilüfer Gürsoy (Celal Bayar'ın kızı) hâlâ pırıl pırıl açık dimağı ile bütün baskılara rağmen “Bu anayasaya hayır diyorum” diye haykırma cesareti bulurken, Çiller'in evetçi olması tek kelime ile yazıktır.'

Bu yazı üzerine Ufuk Söylemez telefonla aramış ve “Hanımefendi bundan rahatsız olmuş” demişti. Ben de “Yapacağı açıklama varsa memnuniyetle yayınlarım” karşılığını vermiştim.

Ufuk Söylemez ertesi gün tekrar aramış ve “Tansu Çiller ‘herkese cevap verecek halimiz yok' diyor” demişti. Buna rağmen aynı gün öğleden sonra “Çiller'in ofisi” imzalı bir açıklama yapıldı. Çiller “Referandumla ilgili bizden duymadığınız hiçbir beyana itibar etmeyin” diyordu bu açıklamada.

Yani bir siyasetçi olarak korkmuştu açıkçası ve Türkiye'nin rejiminin değiştiği bir referandum konusunda “evet mi yoksa hayır mı dediğini” açıklayamamıştı.

Şimdi aynı Çiller “büyük cesaret göstererek” bu kez tavrını korkmadan ortaya koydu.

AKP adayını desteklemek için İstanbul mitingine gitti ve bir konuşma yaptı, Tayyip Erdoğan ile eşinin iltifatlarına mazhar oldu.

Referandumdaki tavrı nedeniyle yazdığım cümleyi tekrarlamak istiyorum;

'Çiller'in Erdoğan'cı olması tek kelime ile yazıktır.' "

İlgili Haberler