Can Ataklı'dan Bahçeli'ye kritik çağrı

Can Ataklı'dan Bahçeli'ye kritik çağrı
Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, MHP'nin kapatılamaması için tek çıkış yolunun referandumdan 'hayır' çıkması olduğunu yazdı ve Bahçeli'yi 'hayır' demese bile sessiz kalmaya çağırdı.

Usta kalem Can Ataklı, bugünkü köşe yazısına referandum sürecini taşıdı.

MHP'nin geleceğinin referandumdan çıkacak sonuca bağlı olduğunu yazan Ataklı, "Referandumdan 'evet' çıkması MHP'nin sonu demektir. Bunu Bahçeli de biliyor. Bahçeli bu saatten sonra 'hayır' diyemez ama en azından sessiz kalmalı" ifadelerini kullandı.

İşte Ataklı'nın yazısından önemli bölümler:

(…) Referandum süreci sanıyorum iktidar kanadında sadece Erdoğan eliyle yürütülecek. Saray sözcüleri Erdoğan'ın 40'a yakın miting yapacağını söylüyorlar. Başbakanın ve AKP yöneticilerinin aslında kampanya yapmasına bile gerek yok, zaten Erdoğan sahadayken Başbakan Yıldırım'ı kim ciddiye alır kim dinler?

Benim merakım MHP'nin yapacağı kampanya.

Bahçeli duyumlara göre açık hava mitingleri yerine kapalı salon toplantılarını tercih edecekmiş. Doğrudur, MHP tabanından yükselen tepkilere bakılırsa Bahçeli'nin miting yapmaya pek cesareti olmaz. Kapalı toplantılara ise kontrollü giriş sağlanabileceği için daha rahat eder.

Tabii eder de, karşısındaki MHP'lilere ne diyecek?

"Evet verin, Erdoğan'ı başkan yapalım" mı diyecek?

Şurası bir gerçek ki rejimin MHP oylarıyla değişmesi halinde bu partinin yaşama şansı yok. Çünkü başkanlık sistemi tek kişide bütün yetkileri topladığı için belki bir muhalefet partisi dışında başka bir partinin Meclis'e girebilmesi çok zorlaşacak. Devlet Bahçeli'nin bu gerçeği bilmemesi mümkün mü?

Buradan Bahçeli'ye bir "kurtuluş reçetesi" sunmak istiyorum. Referandum sürecinde artık "hayır" kampanyası yapamaz belki ama "MHP'ye gönül verenleri serbest bırakıyorum, vicdanınız neyi emrediyorsa onu yapın" diyebilir.

Sonuçta "hayır" kazanırsa işte o zaman Bahçeli "Halkımız doğru kararı verdi, biz de AKP'nin yıllarca şişirdiği milli irade arkamızda balonunu böylece patlatmış olduk, biz ön ayak olmasak AKP daha yıllarca başkanlık sistemini başımıza kakacaktı, artık bu bitti" diyerek kendini kahraman gibi bile sunabilir.

Bahçeli durup dururken Türkiye'nin başına böyle bir şey sardı. Belki son anda yanlıştan dönüp referandum sürecinde sessiz kalarak durumunu kurtarabilir. Böylece partisini de kurtarabilir.

İlgili Haberler