Can Azerbaycan

Nigar’la Eldar zaferlerini, ellerine Türk Bayrağını alarak kutladılar..
Nigar’la Eldar’ın bayrakları, daha birkaç ay önce Ermeniler’e yalakalık yapmak için çöpe atanlara tokattı bu gibi dünyanın en prestijli sahnesinde atılan!..
Eldar’la Nigar, Azerbaycan’ın bu yiğit iki genç sanatçısı, dünya sahnesinde tüm dünyaya, şarkı söylemeden şu sözü etmişlerdi: “Biz bir millet iki devletiz..”
Ve de “Biz” bu “iki” devletin “yüzü kızarması” gereken bölümündeyiz ne
yazık ki!..
Çünkü bizi yönetenlerin açtığı kapıdan, daha Karabağ’da katledilen Azeri kardeşlerimizin topraktaki kanı kurumadan ve de bizim üzerimizden Azerbaycan’a yürümeğe hazırlar!..
Çünkü bizi yönetenlerin açtığı kapıdan ilerleyen işbirlikçiler, “bizim” (!) üniversitelerimizde Ermenistan Diasporasından arpalanan alçaklar Azerbaycan’a sırt çevrilerek Ermenistan’a teslim olunmasını isteyebiliyorlar!..
Hatırlıyor musunuz?..
FİFA, Türkiye-Ermenistan maçında statta Azerbaycan bayrağı açılmasına izin vermedi.
FİFA, Türk Devletinden güçlü müydü?..
Siyasi irade neredeydi bu bayrak krizinde... Vatansever Bursalılara copla dalıyordu o sırada.. Azeri Bayrakları taşıdıkları için.. Bursalıların göğüslerine sakladıkları Azeri Bayrakları sökülüp alınıyor, çöpe atılıyordu!..
Cünkü maça Abdullah Gül’le Ermeni
gelecekti.. Çünkü Abdullah Gül, güle güle Ermenistan’a gitmişti.. Azeriler “gitme” demişti ama gitmişti..
Bursa’ya gittiğinde de Azeri Bayrakları çöpe gitmişti..
14 Mayıs 2011’de Eurovision Almanya Düsseldorf’ta... Avrupa’nın göbeğinde hem de dünyanın televiyonlara kilitlendiği, yarışmanın rekor seviyesinde izlendiği gecede... “Kardeş Ülke” Azerbaycan, ödüllerini almak üzere sahneye koşarlarken ellerinde Türk Bayrağı dalgalanıyordu.
Duygu dolu, gururla, onurla Türkleri şereflendirdiler...
Türkler “onurlandırılırken” hiç kimsenin yüzü kızardı mı acaba?!
Hayır, kızarmadı!..
Çünkü..
“Ne Mutlu Türküm” diyene sözünü her yere yazıp ilkelleştik...
“Değişmez maddeler geçiş döneminde olur, Anayasa’daki Türklük tanımını kaldıracağız, demokratikleşeceğiz” diyebilen kimliklerden bahsediyoruz..
Hadi şunu da söyleyelim..
Bursa’da Ermenilerin hatırına Azerbaycan Bayrakları stada sokulmamıştı...
Azerbaycan Bayraklarını stada girmesini yasaklayan siyasi irade PKK’nın Atatürk heykelleri tepesine serdiklerine karşı aynı duyarlılığı gösteriyor mu?!
Canım Azerbaycan.. Müthiş başarısını Türk Bayrağı ile yüceltti..
Gönlümüze su serpti..
Türkiye’de Türklük süratle tasfiye edilirken, milli kimliğin içi boşaltılırken, devleti yönetenler bu sürecin önünü açarken...
Azerbaycan Türk kimliğine bayraktarlık yapıyor ve önümüzü aydınlatıyor...

Yazarın Diğer Yazıları