Terörist vuruyor,
Mehmetçik kurtarıyor
Teröristlerin karayoluna döşediği patlayıcı, masum çocukları vurdu.
2’si öldü, diğer 2’sini ise insanüstü çaba harcayan Mehmetçik kurtardı.
KAN içmeye doymayan teröristler, bu kez de 2 çocuğun hayatını söndürdü. Hainlerin, Diyarbakır’da askerlerin geçiş güzergahına döşediği tuzaklanmış patlayıcı maddeyle oynayan 4 çocuktan 2’si öldü. Patlamayla birlikte derhal olay yerine koşan Mehmetçik, tüm imkanlarını seferber ederek 2 çocuğu hastaneye yetiştirdi ve hayatlarını kurtardı.
Müthiş gayret
Patlamada yaralanan çocukları kurtarabilmek için seferber olan Mehmetçiklerin
çabası görülmeye değerdi.
Mehmetçik kurtarıyor
Diyarbakır’da terör örgütünün döşediği patlayıcı maddeyle oynarken yaralanan çocukların yardımına Mehmetçik koştu.
S on operasyonlarla iyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK, mayınlama ve patlayıcı madde tuzaklarında güvenlik güçlerinin yanı sıra bölge halkını da hedef alıyor. Genç, yaşlı, çocuk ayırt etmeyen PKK, özellikle patlayıcı eylemleriyle çocukları da vururken, bu insanların yardımına ilk koşan Mehmetçik oluyor. Terör örgütünün 24 Temmuz Perşembe günü Diyarbakır’ın Lice ilçesinde operasyona çıkacak askerlerin geçiş güzergahına döşediği tuzaklanmış patlayıcı maddeyle oynayan 4 çocuktan 2’sinin ölmesi, 2’sinin de yaralanması, son dönemde sivilleri hedef alan eylemler arasında dikkati çekti.
Yöre halkı minnettar
Güldiken Köyü yakınlarında meydana gelen patlamanın ardından çocukların yardımına ilk olarak üs bölgesindeki askerler koştu. Olay yerine sevk edilen askeri helikopter de zaman kaybedilmeden yaralı çocukları doktor eşliğinde hastaneye ulaştırdı. Patlamada 2 çocuğun hayatını kaybetmesiyle sarsılan vatandaşlar, “Asker yardıma koşmayıp, helikopter getirmeseydi diğer 2 çocuğu da kaybedebilirdik” dediler.
Mayına basan korucunun
ayağı koptu
Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Geyikpınar köyünde önceki gece nöbet tutan korucu Abdurrahim Yalçın (48), araziye döşenen mayına bastı. Patlamanın etkisiyle sol ayağı kopan Yalçın, Bitlis Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Tatvan Askeri Hastanesine sevk edildi. Bu arada, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde menfez altına yerleştirilen patlayıcı infilak ederken, bir iş yerine atılan el bombası, maddi hasara yol açtı. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı patlamalarda, çevredeki ev ve iş yerleri ile Gazi İlköğretim Okulu hasar gördü.
Güldiken köyünde, arazide buldukları patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan çocukları hastaneye Mehmetçik yetiştirdi.
Patlayıcı ile oynarken, vücutlarının çeşitli yerlerinden ağır şekilde yaralanan çocuklara ilk müdahale helikopterde yapıldı.
Şırnak’ta
terör inleri bombalanıyor
Şırnak’ta PKK’ya yönelik başlatılan operasyonlar başarıyla aralıksız sürüyor. Yaklaşık 5 bin askerin katıldığı operasyonlar, Kato, Cudi, Gabar dağları ve Bestler Dereler bölgesinde yoğunlaşıyor. Helikopterler gün boyunca teröristlerin saklandığı sığınakları bombalıyor. Operasyon kapsamında dün sınıra yakın kesimlerdeki birliklere asker sevkıyatı yapıldı. Bu arada, Mehmetçik, sımırda kuş uçurtmuyor. Şırnak’ta sınırı geçmek isteyen teröristler güvenlik güçlerinin müdahelesi üzerine Irak topraklarına kaçtı.