Canım Türkiye'min eşekleri…

Varan 1: Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu 'Akılda Kalan' programından

Rıdvan Dilmen, "Ben Tayyip Erdoğan beye baktığımda parkasız bir Deniz Gezmiş görüyorum. Deniz Gezmiş de 'kahrolsun emperyalizm' diyordu, Erdoğan da emperyalistlerle mücadele ediyor" diye konuştu.

Varan 2: Sosyal Medya paylaşımından

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat, "Hırsızlıklar masaya konmadan Galatasaray'ın iyileşeceğine inanmıyorum" dedi.

Varan 3: Meclis Genel Kurulundan

Tanal ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) Başkanlığı'nı da yürüten Abdülkadir Akgül arasında yaşanan tartışma tutanaklara özetle şöyle yansıdı:

Tanal: Bir sendika başkanı olsam, bir kamu kurumunda olsam istifa etmeden milletvekili olmam mümkün değil. Değerli arkadaşım gayet rahat gazetede çıkan manşetlerle 75 bin lira maaş alan...

Abdülkadir Akgül: Ben kaliteli adamım, 150 alıyorum, ne 75'i be.

Varan 4: Oya Armutçu'nun haberinden

AYM: "Dönek" demek hakaret değil

www.gergerfirat.com adlı sitenin sahibi gazeteci Hacı Boğatekin, 2011'de "Oğul M. M. Sen nesin?" başlıklı bir yazı yayınlayıp o dönem AK Parti Adıyaman milletvekili olan Mehmet Metiner'i eleştirdi.

Bunun üzerine Metiner'in açtığı tazminat davasında, "Dönek misin inek misin?" sözleri nedeniyle 3 bin 500 liralık tazminata mahkûm edilen Boğatekin,  AYM 'ye bireysel başvuruda bulundu. AYM 21 Kasım'da bireysel başvuruyu kabul etti.

Varan 5: Deniz Zeyrek'in köşe yazısından

Bu arada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de son dönemde görünürlüğünü arttırdığına tanıklık ediyoruz. Siyasetten uzak kaldığını sıkça ifade eden Gül'ün yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı'na aday olmayı, "siyasete değil ülkeyi yönetmeye adaylık" olarak görmeye başladığı konuşuluyor.

Ankara'da konuşulan bir ihtimal daha var: Anayasa Mahkemesi'nin vereceği bir kararla, seçimleri eski sisteme göre yapmak.

Akşener, bu ihtimali bir tanıdığından duyduğunu söyledi. TBMM kulislerinde de yaygın bir şekilde konuşuluyor ama bana çok gerçekçi gelmedi.

Varan 6: Yeniçağ yazarı Arslan Bulut'un köşe yazısından

Mardin'de Artuklu ilçesinde çöplerin toplanmasında yararlanılan kadrolu eşeklerden 3'ü törenle "emekli" edildi.

Anadolu Ajansı muhabiri Halil İbrahim Sincar'ın haberine göre Artuklu'da çöpler, araçların giremediği dar ve merdivenli sokaklardan sırtlarına kovalar bağlanan eşekler yardımıyla toplanıyor.

Törende konuşan Artuklu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Kadri Toparlı, "Emekli olan eşeklerimize belediye bünyesindeki barınakta barınma imkânı sağlıyoruz." dedi.

Gazetecilerin "Emekli eşeklere ikramiye ya da maaş verilip verilmeyeceği" yönündeki sorusuna Toparlı, "Özgürlük... Bu saatten sonra çalışmayacaklar. Barınakta bütün ihtiyaçları ölünceye kadar karşılanacak." cevabını verdi.

Sonsöz ise benden:

 "Yine de araştırmaya devam..." diyen Deniz Zeyrek'e Anayasa Mahkemesinin 3 üyesini Ahmet Necdet Sezer, 8 üyesinin Abdullah Gül, 1 üyesinin Recep Tayyip Erdoğan ve 3 üyesinin TBMM tarafından atandığını vurgulayarak, Bu tablo ile AYM'den AKP aleyhine karar çıkmaz diyerek araştırmasına katkı sağlayayım.

Adnan Polat tespitine, hırsızlıklar masaya konmadan Türkiye'nin iyileşeceğine inanmıyorum diyerek destek vereyim.

Abdülkadir Akgül'e, milyonlarca emekli açlık sınırının altına maaş alıyor ama senden daha kaliteliler be diyeyim.

Oya Armutçu, tek dönek MM'mi? Saysam Yeniçağ sayfaları dolar taşar kardeşim.

Arslan kardeşime de canım Türkiye'm gündeminde sadece Artuklu'nun eşekleri değil bak neler oluyor neler diye katkı sağlayayım.

Rıdvan Dilmen eksik mi kaldı? Yazmaya değmez…

Yazarın Diğer Yazıları