Çankırı depremi daha büyük bir depremin habercisi mi?

Çankırı depremi daha büyük bir depremin habercisi mi?
Çankırı’da peş peşe yaşanan depremlere ilişkin açıklamada bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Büyük bir depremin habercisi olabilirler mi?" sorusuna cevap verdi.

Çankırı’da 13 saat içinde büyüklükleri 4,9 ile 4,2 arasında değişen 5 sarsıntı kaybedildi. Peş peşe yaşanan depremler korku yarattı. 4,4 büyüklüğündeki son depremin ardından gözler bu bölgeye çevrildi.

Tarafsız Haber Ajansı’nın haberine göre Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bölgede bir deprem fırtınası yaşandığını ama bunun yeni olmadığını söyledi. Geçen seneden beri bir deprem fırtınası olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ercan, “Orada hareket eden benim düşünceme göre Kuzey Anadolu Kırığı değil, orta kırık. Orta kırık 5,5’den daha büyük bir deprem üretmez. O da yıkıcı olmaz zira kırsalda oluşuyor. Dağlık bir bölge, çok fazla yerleşim yeri yok” dedi.

4,4 büyüklüğünün sabah olan depremin artçısı için yüksek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ercan, “Bir gerginlik var, artçının bu kadar büyük olmaması gerekiyor. Biraz daha zorlayacak, 5,5’i geçmez” dedi.

“7,5’A KADAR ÇIKABİLİR”

Bu bölgenin bir kaç yıldır gergin olduğunu söyleyen Ercan, “Orta kırığı hareketli. Kuzey Anadolu Kırığı’na göre daha yaşlı. Kuzey Anadolu Fay (KAF) hattında olsa 6,5 – 7 büyüklüğüne kadar çıkar derim. Bunlar Kuzey Anadolu kırığını tetiklemez. Çok fazla abartmaya gerek yok. Gerginlik birikimi var” dedi.