Canlı bombanın kardeşi milli tekvandocu çıktı

Canlı bombanın kardeşi milli tekvandocu çıktı
Belçika polisi, Brüksel'i kana bulayan terör saldırılarını gerçekleştirdiği düşünülen Najim Laachraoui'yi her yerde ararken, İngiliz Daily Mail gazetesi, 24 yaşındaki şüphelinin kardeşiyle ilgili ilginç bir habere imza attı.

Brüksel saldırısı şüphelisi olarak aranan Laachraoui'nin kardeşi milli tekvandocu çıktı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; 29 yaşındaki Mourad, kardeşiyle arasına mesafe koymuş ve Fas asıllı ailesi de Laachraoui'nin fanatik fikirleri ve kanlı eylemlerinden derin utanç duyuyor.  

Ailesi, Brüksel saldırılarının ardından polise verdikleri ifadede, altı çocuklarından biri olan Laachraoui'nin bomba yapımıyla uğraştığını söyledi. Babası da polis ifadesinde oğlundan üç yıldır haber alamadıklarını söyledi. 

Daily Mail'in haberinde, tekvandocu Mourad'ın geçen yıl Güney Kore'de düzenlenen dünya şampiyonasında 54 kiloda gümüş madalya kazandığı aktarıldı.

VE SAVCI AÇIKLADI

Brüksel Savcısı şu sıralarda yaptığı açıklamada, Maalbeek metro istasyonunda saldırı düzenleyen kişinin Khalid el Bakraoui olduğunu duyurdu. Savcı, Zaventem Havalimanı'ndaki saldırının failinin ise Brahim Bakraoui olduğunu belirtti.

Savcı açıklamasında, havalimanı ve metro saldırılarında 31 kişinin hayatını kaybettiği, 270'den fazla masum insanın ise yaralandığını aktardı.