Canlı bombanın kimliği belli oldu

Canlı bombanın kimliği belli oldu
Ankara Kızılay'da 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği hakkında çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, terör saldırısını gerçekleştiren bombacı, Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Çağla Demir.

ANKARA Kızılay'da 37 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren kişinin, ilk bulgulara göre PKK üyeliğinden yargılanan üniversiteli 24 yaşındaki Seher Çağla Demir olduğu öne sürüldü.

Tekirdağ Marmara Ereğlisi doğumlu Seher Çağla Demir'in BAUN Turizm Fakültesi Seyahat İşletmesi İkinci Öğretim Bölümü'ne 2012 yılında kayıt yaptırdığı ve okula geldikten bir süre sonra kayıplara karıştığı öğrenildi.

Seher Çağla Demir'in babası C.D.'nin 2013'te kızının kaybolduğuna dair polise başvurduğu öğrenildi.

Ayrıca Seher Çağla Demir, Balıkesir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'de PKK üyeliği ve propogandası suçundan dört kadın arkadaşıyla yargılandığı belirtildi. DHA'nın haberine göre; Seher Çağla Demir'in kimliğinin, hurdaya dönen bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları ve parmak izinden belirlenildiği, araştırmaların sürdüğü ileri sürüldü.

Başkent Ankara'da Başbakanlık Merkez bina, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıklarına yaklaşık 100 metre mesafede, dün saat 18.43'te bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. İntihar bombacısı, beyaz renkli BMW marka araçla Başbakanlık Merkez binasına 100 metre mesafedeki Çevik Kuvvet polisinin bulunduğu noktayı hedef aldı.

Saldırgan, bariyer nedeniyle polis noktasına ulaşamayınca belediye otobüsleri ve duraklarının bulunduğu noktada aracı patlattı. Patlamanın etkisi çok büyük bir alanda hasara neden olurken, bir belediye otobüsü ile 5 otomobil tamamen yandı. Bölgedeki binaların camları kırılırken, yoldan geçen 20'ye yakın araçta da hasar oluştu.

POLİS NOKTASINA GİDERKEN FARK EDİLDİ VE...

Saldırganın, bomba yüklü araçla polis noktasına giderken fark edildiği, çevik kuvvet ekibinin havaya ateş açtığı öğrenildi. İlk resmi bilgiye göre olayda 37 kişi hayatını kaybederken, 19'u ağır olmak üzere 125 kişi yaralandı. Patlamanın ardından olayı soruşturmak üzere 12 savcı görevlendirildi. Bunların 4'ü Adli Tıp'ta, 4'ü çeşitli hastanelerde otopsi işlemlerine katılırken, 4'ü de olay yerinde inceleme yaptı.

Hain saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin 1'inin kadın, diğerinin de erkek olduğu belirlendi. Saldırganların 2'sinin de olay yerinde öldüğü tespit edildi.

 

KESİNE YAKIN

Emniyet yetkililerinin olaya el koyan Ankara Cumhuriyet Savcılığına ilettiği ilk bulgulara göre, bomba yüklü aracı kullanan ve olay yerinde ölen saldırganın, "Büyük bir ihtimalle" Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Çağla Demir olduğu ortaya çıktı.

Olay yerinde yapılan incelemede Demir'in ismine ulaşılırken bir Emniyet yetkilisi " Ön bulgular, saldırganın kimliğinin Seher Çağla Demir olduğunu gösteriyor. Bu bilgi kesine yakın, ancak inceleme devam ediyor" dedi.

ÖRGÜT DAVASINDAN YARGILANIYOR

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olan Demir, 4 kadın arkadaşı ile birlikte Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, PKK terör örgütü üyeliği ve propogandası suçundan da yargılanıyor. Demir ile birlikte Hamide Saklı, Kader Saklı, Süreyya Saklı isimli üç kardeş ve Yeşim Akyürekli adlı üniversite öğrencisinin son duruşması Aralık 2015′de yapılmış ve dava karar için ertelenmişti.

- O ANI ANLATTILAR -

"CAMDAN DIŞARI FIRLADIM"

Yanan otobüsün hemen arkasındaki belediye otobüsünün şoförü Necati Yılmaz, başı kanlar içinde olay anını, "Patlama sağ tarafımızda oldu. Ben orta şeritteydim bir anda büyük bir patlama oldu..."

"...Otobüsü havaya kaldırdı, yolun sol tarafına attı. Havalandık ve yere düştük. Ben camdan dışarı fırladım" cümleleriyle anlattı.

"ALEV TOPU ŞEKLİNDE PATLADI"

Yanan otobüsün arkasındaki otobüste bulunan Doğan Aşık da bir aracın gelerek önlerindeki otobüse yanaştığını, o sırada büyük bir alev topu şeklinde patlama gördüğünü, 2 kez patlama olduğunu, kendisini otobüsten dışarı attığını söyledi.