Canlı bombanın kimliği belli oldu

Canlı bombanın kimliği belli oldu
İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu DNA testiyle kesinleşti.

İstiklal Caddesi'ndeki  canlı bombanın kimliğinin belirlenmesine yönelik DNA testi bir az önce tamamlandı. 

Adli Tıp Kurumunda  aile yakınlarından örneklerle parçalanan canlı bombadan kalan örnekler uyuştu. Canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesin olarak belirlendi. 

İstanbul cumartesi sabahı canlı bombalı saldırının şokuyla uyandı. İstanbul'ın en merkezi noktalarından biri olarak bilinen İstiklal caddesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı şu ana kadar üstlenen bir örgüt olmadı. Ancak canlı bombadan alınan DNA örnekleri saldırının arkasındaki örgütün IŞİD olduğunu ortaya çıkardı.

CANLI BOMBA KİM

canli-bomba_2193.jpg

Canlı bombanın 1992 Gaziantep doğumlu Mehmet Öztürk olduğu açıklandı. Öztürk, bir süre önce IŞİD'e katılmış ve canlı bombalı eylem istihbaratı nedeniyle aranıyordu. 

2013'TE EVDEN AYRILMIŞ

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 'canlı bomba' saldırısını gerçekleştiren Mehmet Öztürk için ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Mehmet Öztürk'ün 2013 yılında Gaziantep'teki evinden ayrıldığı belirtilirken, terör örgütü IŞİD'e katıldığı ortaya çıktı.

'IŞİD'E KATILDIĞINI TAHMİN EDİYORUZ'

İHA'nın haberine göre ise Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan baba ve oğlunun, polislere Mehmet Öztürk’ün 2013 yılında evden ayrılarak İstanbul’a gittiğini, yıllardır kendisinden haber alamadıklarını ve IŞİD'e katıldığını tahmin ettiklerini söylediği öğrenildi.

Ailesinin daha önce kayıp başvurusunda bulunduğu Mehmet Öztürk’le ilgili araştırma yapan polis, IŞİD terör örgütüne katıldığını saptadı. 

SALDIRIDA 4 TURİST ÖLDÜ
Canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 4 kişiden 3’ünün İsrailli, 1’inin de İranlı olduğu belirlendi: Simha Siman Demri, Yonathan Suher, Avraham Godman (İsrail) Ali Rıza Khalman (İran)