Canlı bombanın kimliği belli oldu!

Canlı bombanın kimliği belli oldu!
Gaziantep'te bombalı araçla saldırı düzenleyen kişinin kimliği belirlendi. IŞİD üyesi İsmail Güneş'in babası gözaltına alındı.

Patlamanın ardından inceleme başlatan polis, bombalı araçla saldırı düzenleyen kişinin kimliğine ulaştı. Saldırıya düzenleyen İsmail Güneş'in evine operasyon düzenleyen polis, baba Süleyman Güneş'i gözaltına aldı. Bu esnada baba Güneş'in “Vatan bizim Vatanımız, İslam bizim İslamımız" diye bağırması üzerine yaklaşık 20-30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Araya giren polis ekipleri grubu sakinleştirirken, baba gözaltına alındı.

Teröriste ait  Gaziantep'in Cumhuriyet Mahallesi 13091. Sokak 22 numaralı 2 katlı bir evde arama başlatan polisin evdeki araması sürüyor. İsmail Güneş'in bir süre önce annesini kaybettiği ve annesinin vefatından sonra psikolojik olarak çok zor günler geçirdiği ileri sürüldü. İsmail Güneş'in IŞİD üyesi olduğu bildirildi

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polislerin isimleri belli oldu. Saldırıda ilk şehit olan polis memurunun Koruma Şube’de görevli Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı polis memuru Serdar Şakir, hastanede şehit olan ikinci polis memurunun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Hatay nüfusuna kayıtlı Yusuf Erin olduğu ifade edildi.

1 MAYIS VE SALDIRI SAATİNİ ÖZELLİKLE SEÇMİŞLER

Güvenlik kaynakları, saldırıda 1 Mayıs tarihinin ve patlama saatinin özellikle seçildiğini söyledi. Kaynaklar, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensubunun 1 Mayıs nedeniyle görev alacak personelin Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak dağılacağını tahmin ederek saldırıyı bu noktada gerçekleştirdiğini kaydetti.
Önceden alınan önlemler ile daha büyük facianın önlendiğini kaydeden güvenlik kaynakları, parçalanan minibüste yapılan ilk incelemede patlamada kullanılan patlayıcının cinsinin TNT olduğunun belirlendiğini bildirdi.Patlamada kullanılan patlayıcının miktarının henüz netleşmediğini ama çevreye verdiği zarar göz önünde tutulduğunda en az 300 kilo olduğunu kaydeden güvenlik kaynakları, patlayıcıya ayrıca daha fazla can alması için demir parçacıklar, şiddetini de artırması için gübre ile güçlendirildiğini belirtti.