Mehmet Metiner canlı yayında açıklamıştı: İşte Kılıçdaroğlu’nun teşekkür ettiği o sözler

Mehmet Metiner canlı yayında açıklamıştı: İşte Kılıçdaroğlu’nun teşekkür ettiği o sözler
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Mehmet Metiner’in Akit TV’de Fatih Dağıstanlı’ya yaptığı FETÖ açıklamaları için "Teşekkür ediyorum" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu açıklamalarının sonunda AKP’li eski vekil Mehmet Metiner’e teşekkür ettiğini belirtirken, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen bir videoyu hatırlattı.

Metiner’in Şubat ayında Akit TV’de katıldığı bir programda sunucu Fatih Dağıstanlı iler arasında geçen diyalog geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelmişti.

O videoya değinen Kılıçdaroğlu, "Mehmet Metiner’e teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bir tv kanalında sunucuya hiç FETÖ’cü arkadaşınız olmadı mı diyor. Sunucu da hiç olmadı diyor. Metiner şaşırıp, bizim cumhurbaşkanı bunlarla sabah akşam oturdu, milletvekili listelerine aldılar dedi. Erdoğan’ın bu ülkeyi nasıl bir felakete sürüklediğini herkesin anlaması lazım. Bir şeyden emin olmanızı isterim. Eğer bu ülkede bir parti hakkı, hukuku adaleti savunan bir parti varsa o partinin adı CHP’dir."

METİNER NE SÖYLEMİŞTİ?

Mehmet Metiner, 23 Şubat 2020’de Akit TV’de katıldığı Pazar Manşeti programında sunucu Fatih Dağıstanlı ile “FETÖ-maklube” tartışması yaşamıştı.

Dağıstanlı ile Metiner arasında geçen diyalog şu şekilde:

Dağıstanlı: Maklube yiyerek mi yazdınız, maklubesiz mi yazdınız?
Metiner: Siz kaç defa maklube yediniz?
Dağıstanlı: Hatırlamıyorum.
Metiner: Hiç yemediniz ha? Maklubeyi de bilmiyorsunuz?
Dağıstanlı: Bilmiyorum evet.
Metiner: Hiç yolunuz keşismedi?
Dağıstanlı: Kesişmedi.
Metiner: Hiç FETÖ arkadaşınız olmadı.
Dağıstanlı: Hiçbiriyle arkadaşlığım olmadı.
Metiner: Hiç olmadı. Maşallah. E bizim Cumhurbaşkanımızın oldu. Sabah akşam da oturdular, getirdikleri listeyi milletvekili de yaptılar, önemli yerlere de atadılar. Cumhurbaşkanımız bütün bu imkanları açtı kendilerine.