Canlı yayında anket tartışması

Canlı yayında anket tartışması
Son anketi meslektaşları tarafından eleştirilen Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, konuk olduğu radyo programının sunucusu Yavuz Oğhan ile tartıştı. Oğhan, gergin tavırlar sergileyen konuğuna “Sizi anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, kamuoyu ile paylaştığı son anket verilerinin ardından, bazı meslektaşları tarafından eleştirilmişti. Avrasya Araştırma Şirketi’nin Genel Başkanı Kemal Özkiraz, Gezici’nin medya ile paylaştığı anketin araştırma tekniklerine tepki göstermiş, “Yüzde yüz uydurma bir anket” ifadesini kullanmıştı. Yaptığı anketin ayrıntılarını değerlendirmek için “Yavuz Oğhan’dan Bir De Bunu Dinle” isimli radyo programına konuk olan Murat Gezici arasında bir tartışma yaşandı.

DİĞER ANKET FİRMALARIYLA KIYASLANINCA SİNİRLENDİ

Daha önce katıldığı programlardan, kamuoyunun sakin tavırlarıyla bildiği Gezici, "Ankara'da yüzde 52 Mehmet Özhaseki önde, Mansur Yavaş ise yüzde 48 civarında" dedi. Araya giren Oğhan, "Ankara'da diğer anket şirketleri genelde Yavaş'ı önde gösteriyordu, siz de ise Özhaseki önde, o genelin dışında" yorumunu yapınca Murat Gezici sinirlendi.

YAVUZ OĞHAN: “SİZİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM”

“Oğhan'ın sözlerine sert tepki gösteren Gezici, "İsterseniz diğer arkadaşların anketlerini konuşalım. Böyle olmaz ama bu saygısızlıktır bence” sözlerini kullandı. Kamuoyunda, katıldığı televizyon programlarındaki sakin tavırlarıyla bilinen Murat Gezici’ye, Yavuz Oğhan ise “Neye tepki gösterdiğinizi bilmiyorum. Sizi anlamakta güçlük çekiyorum" sözleriyle sitemde bulundu.

İlgili Haberler