Ersan Şen ile Cem Kaya arasında 'Suriyeli' tartışması: Evet, Kılıçdaroğlu sorumlu

Ersan Şen ile Cem Kaya arasında 'Suriyeli' tartışması: Evet, Kılıçdaroğlu sorumlu
Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi’nin (TÜRKAD) Başkan Yardımcısı Cem Kaya, konuk olduğu bir televizyon programında Türkiye’ye her gün ortalama bin 200 sığınmacının girmesinin sorumlusunun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu iddia etti.

Suriye''de yaşanan şiddet olayları nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan milyonlarca Suriyeli, Türkiye''ye sığındı.

Son zamanlarda özellikle sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla Suriyeli göçmenler, politikacı ve yorumcuların gündeminden düşmüyor.

Tv100 ekranlarında Erdoğan Aktaş''ın sunduğu Eşit Ağırlık programında da bu konu masaya yatırıldı.

CANLI YAYINDA SURİYELİ MÜLTECİ TARTIŞMASI

Programın konukları Prof. Dr. Ersan Şen ve Cem Kaya arasında tartışma çıktı.

Konuyla ilgili konuşan Cem Kaya,"Sana sığınan insanları güvenli bir bölge, bir yaşam alanı tırnak içinde kahretsin bir rezerv alanı oluşturmadan götürüp o bölgeye atamazsın! Hukuk bunu himaye etmez, nokta" dedi.

Ersan Şen''in "Olanlar için bunu söylüyorsun, peki gelenler için?" demesi üzerine sinirlenen Kaya, "Ya durdurun" çıkışında bulundu.

"EVET, KILIÇDAROĞLU SORUMLU"

Cem Kaya''nın çıkışına tepki gösteren Ersan Şen de "Günde sınırdan 1200 kişi geçiyor, bunun sorumlusu kim? Kemal Kılıçdaroğlu mu?" diyerek tepki gösterdi.

Cem Kaya ise "Evet Kılıçdaroğlu sorumlu. Harekata hayır diyen, tezkereye hayır diyen Kemal Kılıçdaroğlu bugün Mehmetçiğin üzerinden tweet atamaz. Ayıp" dedi.

Tartışmayı sunucu Aktaş, reklam arasına girerek sonlandırdı.

İlgili Haberler