Canlı yayını terk eden Muharrem İnce'den tarihi bir çağrı

Canlı yayını terk eden Muharrem İnce'den tarihi bir çağrı
Haber Global ekranlarında kendi konuşması kesilip yerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşması verilince yayını terk eden Muharrem İnce, canlı yayınlarda Erdoğan için bekletilen konuklara "Yayını terk edin" çağrısında bulundu.

Haber Global TV'de canlı yayındaki konuşmasının kesilerek Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un Fethi programına bağlanılmasına tepki gösterip stüdyoyu terk eden CHP’li Muharrem İnce, “Medyanın yüzde 90'ını Erdoğan kontrol ediyor. Herkes korkuyor. Hâkim, savcı, medya, iş adamı korkuyor. Bu korku düzenine son vermemiz gerekiyor” dedi.

İnce, "Herkese sesleniyorum, eğer canlı yayında konuksanız ve bekletiliyorsanız  yayını terk edin, herkes terk etsin." düşüncesini dile getirdi. 

"EVE MİSAFİR ÇAĞIRIP KOMŞUYA GİTMEK GİBİ"

Sözcü’den Başak Kaya'nın haberine göre, İnce, "Bana yapılan şuna benziyor. Seni akşam bize misafirliğe çağırıyorum, sonra da seni bırakıp karşı komşuya gidiyorum. Beni davet ediyorsan, beni bekletip Erdoğan'ı veremezsin. Zaten 35-40 kanalda Erdoğan var. Madem beni davet ettin, bırak o kanalda da ben konuşayım. Bu durum medya düzeninin sonucu. Bu medya düzeni Türkiye'yi yoksullaştırır, tutsaklaştırır. Herkese sesleniyorum, eğer canlı yayında konuksanız ve bekletiliyorsanız  yayını terk edin, herkes terk etsin." diye konuştu. 

"GÖZ BOYAMA YAPILIYOR"

İnce, "Programda kalsaydım özellikle şunu anlatacaktım: Almanya ekonomisi bizim beş katımız ve pandemi sürecinde 750 milyar Euro'luk paket açıkladı. Bizim de 1 trilyon liralık bir paket açıklamamız gerekirdi. Ama açıklanan 250 milyar lira. Paketin çoğunluğu da ertelemeden ibaret, yüzde 96'sı kredi zaten… Fakat göz boyama yapılıyor. Göz boyama ve kandırmaca da yalaka ve yandaş medya tarafından yapılıyor." ifadesini kullandı. 

NE OLMUŞTU

2018'de Erdoğan'ın karşısına CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkan İnce, Senem Toluay Ilgaz'ın sunduğu Neden programının konuğu oldu. 

Kendisine yöneltilen ilk sorunun hemen ardından sözünün programın sunucusu Senem Toluay Ilgaz'ın sözünü kesip Erdoğan'ın İstanbul'un Fethi için Ayasofya'daki konuşmasına bağlanacaklarını söylemesi üzerine İnce tepki gösterdi.

MUHARREM İNCE YAYINI TERK ETTİ, SUNUCU DONDU KALDI

İnce, "Bizi böyle programlara çağırmayın bir dahakine. Bütün kanallar Erdoğan'ı gösteriyor. Sovyetler Birliği gibi bütün kanallar Erdoğan'ı gösterecek. Çok yanlış, korkmayın bu kadar Erdoğan'dan, canınızı sıkmayın" dedi.