Hırsıza dudak uçuklatan operasyon. Ne olduğunu anlayamadı

Hırsıza dudak uçuklatan operasyon. Ne olduğunu anlayamadı
ABD'li polisler çanta çalan hırsızı, çantaya takılı AirTag sayesinde hırsızı eliyle koymuş gibi buldu. Üstelik bu suç hırsızın ilk suçu da değildi. Hırsız yakalandığında hala hiçbir şeyin farkında değildi.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde sıra dışı bir hırsız yakalama operasyonu gerçekleştirildi. Alışveriş merkezinden sırt çantası çalan Javiere Green, çantadaki AirTag yüzünden izini kaybettiremedi. Green, çantayı çalıp eve saklanmış olmasına rağmen, takip cihazıyla izlendiğinin farkında değildi.

Yerel basında yer alan habere göre hırsız, içinde Apple Airtag bulunan bir sırt çantası çaldı. Polis ekipleri çantanın çalındığı bölgeye gitti ve kamera kayıtlarını izleyerek Javiere Green’i tespit etti. Hırsızlığa uğrayan kişi, çantanın içerisinde AirTag olduğunu söyleyerek polisin iz sürebileceğini belirtti.

Polisler, Apple’ın takip cihazının gösterdiği eve gittiğinde, Green’in kaçmaya çalıştığını fark etti. Fakat çantayı yanından ayırmayan hırsız, polislerin işini kolaylaştırmış oldu. Javiere Green’in yol üzerinde yakalandığı aktarıldı.

Kuzey Carolina polislerinden gelen açıklamada, Green’in 2019’dan bu yana uyuşturucu, ateşli silah çalma ve araçlara izinsiz girme suçlarından beş kez tutuklandığı ortaya kondu. Fakat AirTag ile yakalanması kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

İlgili Haberler