Çapalı profesör tarih vererek uyardı: Eylül ve ekim aylarında tüm hastaneler, korona hastanesine dönüşebilir

Çapalı profesör tarih vererek uyardı: Eylül ve ekim aylarında tüm hastaneler, korona hastanesine dönüşebilir
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli, ""Talebe cevap veremezsek Eylül-Ekim aylarında tüm hastanelerimiz Covid hastanesine dönüşebilir" dedi.

Son günlerde Covid-19 ile ilgili endişe artışı ve Eylül - Ekim aylarının getireceği sonuçlar için duyulan kaygı çok yüksek. Bu noktada en çok hastanelerin acil ve yoğun bakım servislerinin ihtiyacı karşılayıp karşılayamayacağı sorusu soruluyor. Nisan ve Mayıs aylarında yaşanan zor günlere dönüş olacak mı? O günlerin üzerinde bir manzara ile karşılaşılacak mı konuları tartışılırken? İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli, “Henüz Nisan ve Mayıs aylarına dönmedik. Acil servise günde ortalama 10-15 şüpheli vaka geliyor ve bunların ancak 2-3 tanesi servisimize yatırılıyor. Polikliniğe gelen ortalama günlük hasta sayısı 250 civarında. Bunların birçoğu test yaptırıp uçakla yolculuk yapmak isteyenlerden oluşuyor” diyor. 

TALEBİ KARŞILAYAMAZSAK NE OLUR?

İkizceli’ye göre şu andan itibaren talebin karşılanamaması durumunda Eylül-Ekim aylarında tüm hastaneler Covid hastanesine dönüştürülebilir. Bu noktada Eylül’de bu konuda zorlu günler yaşayacağımıza inanılıyor ve alınan önlemlerin asıl nedeninin bu olduğu belirtiliyor. Yazlıklardan ve tatilden büyük şehirlere dönüş ile okulların açılmasının mesafe konusundaki dikkati azaltacağına ve sorunu artıracağına dikkat çekiliyor.

YAŞLILAR EYLÜL VE EKİM AYLARINDA SOKAĞA ÇIKMASIN!

Eylül ve Ekim aylarında yaşlıların tehlikenin farkında olarak hiçbir şekilde sokağa çıkmamaları gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim İkizceli, yaşlıların ve kronik hastalığı olan kişilerin, kendilerini izole etmelerinin hayat kurtarıcı olduğuna dikkat çekiyor. Bunun nedeninin bu aylarda sadece Covid-19’un değil mevsimsel grip vakalarının da artış göstermesi olduğu belirtiliyor. Bu noktada mevsimsel gribin de Covid-19 kadar tehlikeli olduğunun unutulmaması öneriliyor.